SC Bemmel – AWC met Davy van Verseveld als matchwinnaar

10 april 2016
Voor sc Bemmel en AWC leek er vanmiddag weinig meer op het spel te staan. Beide ploegen zijn veilig, terwijl ereplaatsen niet direct nabij waren. Misschien hoopte de thuisclub nog op een misstap van Orion of Longa om nog te kunnen deelnemen aan de nacompetitie voor promotie.

AWC ging uiteindelijk met de volle winst naar huis, omdat Davy van Verseveld tweemaal trefzeker was.

In de eerste helft ging het gelijk op. Bemmel was wat meer aan de bal, maar daartegenover leek AWC wat dreigender. Toch was er voor beide keepers niets te doen. Eenmaal moest doelman Stijn Verharen van de bezoekers handelend optreden op een vrije trap Nick Reijmers.

In de tweede helft werd het voor de toeschouwers vermakelijker. Michel Jansen kopte voor de thuisclub net over en een schot van Rob Vonk was geen probleem voor Verharen. In de 54e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Jip Ukusare gaf op links een perfecte voorzet, waarna Davy van Verseveld behendig voor zijn tegenstander kroop en doelman Bram van der Sluijs het nakijken gaf.

Bemmel herstelde zich voortreffelijk en had binnen 2 minuten de gelijkmaker al in het net liggen. Nick Reijmers gaf de voorzet, Ricky Houterman legde de bal breed, waarna Michel Jansen eenvoudig kon inschieten.

Direct daarna had AWC op voorsprong kunnen komen, maar de kopbal van Van Verseveld, wederom op aangeven van Jip Ukusare , ging rakelings over.

Hierna werd de thuisclub sterker  en leek AWC onder de voet te lopen. Invaller Joep Pruijn kon echter Verharen niet verschalken. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam AWC weer goed opzetten. Een kopbal van Niels Ceelen ging net naast, maar in de 85e minuut kwam AWC weer op voorsprong.

Scheidsrechter P. Coppens paste de voordeelregel prima toe en liet Lennart Nieuwenhuis een voorzet geven op

Laurens Loenen, die Davy van Verseveld op maat bediende en die aarzelde niet lang om zijn tweede en tevens winnende doelpunt in te schieten.

Volgende week is AWC vrij. Op 24 april ontvangt de ploeg van trainer Remko Bicentini TVC'28. De ploeg uit Tubbergen vecht nog om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Scoreverloop: 54. Davy van Verseveld 0-1, 56. Michel Jansen 1-1, 85. Davy van Verseveld 1-2

Opstelling: Stijn Verharen, Dielke van Eeuwijk, Wiebe Veltmaat, Joost Loeffen, Davy van Verseveld, Jip Ukusare (71. Laurens Loenen), Niels Ceelen, Lennart Nieuwenhuis, Gijs de Kleyn, Hesdey Suart, Jim Toonen.