Gemeente

Gepubliceerd op 13 april 2021

Samenwerken aan goede ideeën voor Wijchen-Zuid via digitaal systeem Buurtpeil

Vanaf 17 april 2021 is het digitaal systeem Buurtpeil in de lucht. Met dit digitale systeem stemmen inwoners op ideeën voor hun wijk. De gemeente Wijchen: “Zo betrekken we inwoners er actief bij. De keuze voor Buurtpeil maakten we samen met de inwoners.

Nu en in de toekomst
Het gaat om ideeën die inwoners uit Wijchen-Zuid bedenken. Of om ideeën van  medewerkers van één van de betrokken organisaties. Bijvoorbeeld samen zonnepanelen inkopen, een gezamenlijke ontmoetingsplek in het voorzieningenhart maken, of eetbaar groen in de wijk. Zo werken we samen aan een prettige wijk om in te wonen en te  leven. Nu en in de toekomst.

Prijs voor de beste drie ideeën
We vieren de start van Buurtpeil voor Hart van Zuid met een prijsvraag. De drie ideeën met de meeste stemmen krijgen een prijs. De prijsvraag start op 17 april 2021.
Wethouder Paul Loermans is die dag om 12.00 aanwezig in het voorzieningenhart om het startsein te geven. De prijsvraag loopt 3 weken en stopt op 6 mei 2021. Buurtpeil is te vinden via https://hartvanzuid.buurtpeil.nl. Op de eerste pagina van de website staan alle ideeën die we ophaalden. Op zaterdag 15 mei 2021 om 12.00 uur maken we bij het voorzieningenhart de winnende ideeën bekend. Na 6 mei 2021 is er geen prijsvraag meer. Buurtpeil blijft wel beschikbaar voor nieuwe aanmeldingen en nieuwe ideeën.

Hoe werkt het?
Inwoners krijgen per brief een unieke code thuis gestuurd. Hiermee stemt hij/zij op ideeën die andere inwoners uit de wijk of medewerkers van organisaties bedachten. Op Buurtpeil is ook te zien wat er gebeurt met elk project. Inwoners krijgen een melding als iemand een idee leuk vindt. Of als er iemand met het idee wil  meedoen. Zo blijven we ook in de toekomst samenwerken aan een prettige wijk.”

Tags: , ,
Naar boven ↑  • Partners