Carnaval

Gepubliceerd op 26 april 2019

Samen maken we het Urnerijk…nog rijker!

  Het carnaval in het Urnerijk is in beweging! Het Urnekabinet gaat verder als de Stichting Openbaar Carnaval Urnerijk: “Vind jij het openbaar carnaval in Wijchen ook belangrijk? Sluit dan aan in onze polonaise en help mee om het openbaar carnaval in het Urnerijk nóg leuker, groter en rijker te maken! Carnaval vieren doen we samen en vele handen maken licht werk. Daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen in het bestuur of een van de nieuw te vormen commissies. Je bijdrage is in tijd beperkt, maar wel heel waardevol. We hebben een aantal rollen waarbij we hulp kunnen gebruiken. Help je mee? Samen maken we het Urnerijk…nog rijker!”

Meld je aan op deze website!

De Stichting Openbaar Carnaval Urnerijk, voorheen Het Urnekabinet, is op zoek naar een Koning(in) Carnaval en een aantal andere vrijwilligers om de nieuwe stichting vorm te geven. Eerder dit jaar besloot men om te gaan werken met commissies, omdat veel handen nou eenmaal licht werk maken. Na een informatiebijeenkomst hebben veel carnavalisten zich al aangemeld en dat laat zien dat carnaval in het Urnerijk leeft! Een aantal rollen is echter nog niet ingevuld, waaronder die van de zogenaamde Koning(in) Carnaval, traditioneel ook wel voorzitter genoemd.

Onder het mom “Samen maken we het Urnerijk…nog rijker!” is de stichting een ludieke campagne gestart om deze posities in te vullen. Zo zoekt men naast de Koning(in) Carnaval (voorzitter) nog een Carnavalsklerk (secretaris), Muntenmeester (voorzitter Commissie Sponsoring), PRomoPrins (Commissie PR en website) en een aantal leden voor de genoemde commissies. De insteek is duidelijk: het samen doen, want dan is ieders bijdrage in tijd beperkt maar wel heel waardevol.

“Er genieten veel mensen van Carnaval in het Urnerijk”, zegt Dennis Peters van de stichting. “Het wordt echter al jaren georganiseerd door een kleine club mensen. Als wat meer mensen -die bijvoorbeeld naar de optocht kijken- een kleine bijdrage leveren, dan kunnen we het carnaval in het Urnerijk verrijken. Dat hoeft echt niet te betekenen dat je de hele carnaval van alles aan het regelen bent, integendeel.”

Vind jij het openbaar carnaval in Wijchen ook belangrijk en wil jij je steentje bijdragen? Kijk nu voor meer informatie over de verschillende rollen op urnerijk.nl/2019/samen en meld je aan! En wat Koning(in) Carnaval nou precies doet? De voorzitter van de nieuwe stichting is hét gezicht van het openbaar carnaval in het Urnerijk zolang er geen Prins Carnaval is. 

Over Stichting Openbaar Carnaval Urnerijk
De Stichting Openbaar Carnaval Urnerijk organiseert onder meer de Wijchense optocht, het 11/11 spektakel, de naamsverandering, prinsenreceptie, sleuteloverdracht en carnaval van toen. Daarnaast wordt de (jeugd)prinsengroep gekozen en begeleid door het bestuur en de commissies en wordt carnavalskrant “De Vrolijke Kweakert” samengesteld.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners