Recreatie

Gepubliceerd op 15 februari 2020

Recreatiegebied Berendonck ook in 2019 populair: 387.500 bezoekers

Een dagje strand blijft ongekend populair. Of het nu gaat om zonnen en relaxen op het strand en daarna afkoelen in het water op een zomerse dag of er wandelend of fietsend op uit trekken in een ander jaargetijde: de recreatiegebieden van Leisurelands zijn in 2019 weer veelvuldig bezocht. De teller staat op ruim 4,7 miljoen strandbezoekers. De Berendonck in Alverna trok 387.500 bezoekers.

Totaal bijna 7 miljoen bezoekers
Bij de ruim 4,7 miljoen bezoekers zijn uitsluitend dagrecreanten – onder andere strandbezoekers, actieve recreanten zoals wandelaars, duikers, vissers en sufers, en evenementenbezoekers – meegerekend. Op de recreatiegebieden zijn diverse ondernemingen gevestigd met een eigen ingang zoals jachthavens, golfbanen, wellnessresorts en horecagelegenheden. Deze ondernemers zagen hun populariteit stijgen en zij ontvingen ook weer een groot aantal bezoekers: in 2019 bijna 2,2 miljoen bezoekers. Hiermee komt het totaal aantal bezoekers op de recreatiegebieden van Leisurelands in 2019 uit op bijna 7 miljoen.

Hitterecords
Het paasweekend van 21 en 22 april zorgde voor een goede start van het nieuwe recreatieseizoen. Daarna was het lang wachten op mooi weer. Begin juni werd het opnieuw warm en werd meteen de eerste tropische dag (30 graden of meer) van 2019 gemeten. In de maand juli werden vele hitterecords gebroken en op sommige dagen werd het meer dan 40 graden. Opvallend genoeg was het op deze dagen overdag relatief rustig, omdat het zelfs in de schaduw te warm was. De zwoele zomeravonden zorgden echter voor drukte van bezoekers die ’s avonds de nodige verkoeling zochten. Eind augustus kende de enige hittegolf van 2019. Daarna was de zomer voorbij, want in september werden er geen zomerse dagen (25 graden of meer) gemeten.

Ontspanning in het buitengebied van Nijmegen op Berendonck, Groene Heuvels, Mookerplas en Wylerbergmeer
Deze recreatiegebieden blijven erg populair en in 2019 staat het bezoekersaantal op ruim 900.000. Berendonck staat naast een heerlijk dagje strand of een actief uitje bekend om de waterskibaan en golfbaan. In mei opende Thermen Berendonck zijn deuren en weet al vanaf de eerste week veel bezoekers te trekken. Groene Heuvels dat geroemd wordt om zijn mooie onderwaterwereld en dus populair is bij duikers, is ook voor strandbezoekers een fijne plek om naartoe te gaan. Het paviljoen en de camping, de activiteiten van Fundustry zoals paintball, klimpark en elektrisch quadrijden zijn geliefd. Mookerplas is met zijn open verbinding naar de Maas, de verschillende jachthavens en campings een walhalla voor de watersporter. Het strand van de Grote Siep, de botenhelling en Strandpaviljoen Dushi bieden een ontspannen of actief dagje uit. Wylerbergmeer tot slot bleef achter bij voorgaande jaren, omdat het recreatiegebied wekenlang gesloten was om baggerwerkzaamheden uit te kunnen voeren en de blauwalgproblemen aan te pakken. Leisurelands stelde het recreatiegebied in september open, waarmee het gebied weer een mooie toekomst voor zich heeft.

Foto copyright Leisurelands

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners