Programma Kinderboekenweek Bibliotheek Wijchen

Van onze redactie
24 september 2015
Logo: www.booxalive.nl, Magda van Tilburg

woensdag 7 oktober
14.45 uur: Opening Kinderboekenweek.  De Bibliotheek opent de Kinderboekenweek op een speciale manier openen. Hoe ze dat precies gaan doen, merk je als je komt!

15.00 – 15.45 uur: Moleculen zijn overal! – Hoor-, Kijk- en Verbaas-college door Prof. Dr. Floris Rutjes. Wat is lucht? Waarvoor is zuurstof nodig? Is stikstof giftig? Hoe zien moleculen eruit? Hoe ontstaat een explosie? Floris Rutjes is professor Synthetische Organische Chemie aan de Radboud Universiteit. Het wordt een interactief, knallend en spetterend college voor kinderen vanaf groep 6. Toegang: gratis.

16.00 – 16.30 uur: Doe-lab met Professor Rutjes. Een tweetal proefjes die Floris Rutjes heeft laten zien in zijn college, kunnen kinderen zelf uitvoeren in het Werkatelier op de Jeugdafdeling van de bibliotheek. Voor deze activiteit, voor kinderen vanaf groep 6, is maar beperkte ruimte. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich inschrijven via de site van de bibliotheek: www.bibliotheek-wijchen.nl. Toegang: gratis

Hapjes en drankjes van het Maaswaal College. Leerlingen van het Maaswaal College (Oosterweg) maken hapjes en drankjes rond het thema “Raar, maar waar”. Gekke hapjes en drankjes die je op het verkeerde been zetten. Proef je hetzelfde wat je ziet?

donderdag 8 oktober
16.00 uur: Muziekworkshop door Get Vibes. Lucht is eigenlijk als een kameleon. Het kan zich op heel veel verschillende manieren laten zien. Als je lucht goed bewerkt, kun je er zelfs muziek mee maken. Twee docenten van Get Vibes Music Academy gaan in het Werkatelier met de kinderen aan de slag. Er worden allerlei proefjes gedaan met het thema lucht en trillingen met als einddoel “Muziek maken op/met ongewone materialen”. Voor kinderen vanaf Groep 5. Opgeven via www.bibliotheek-wijchen.nl. Toegang: € 2,-.

dinsdag 13 oktober
15.00 – 17.00 uur: Little Alchemy op de touchtafel in het Werkatelier. Little Alchemy is een simpel, maar verslavend spel waarbij je elementen met elkaar moet laten reageren om nieuwe elementen te maken. Maak bakstenen met modder en vuur, bouw van de bakstenen een muur, vorm de muren tot een huis. Hoeveel dingen kun jij maken ?

woensdag 14 oktober
15.00 – 17.00 uur: Wetenschap en Techniekkinderen. In het werkatelier laten kinderen zien wat ze kunnen op het gebied van wetenschap en techniek. Een meisje dat goed is in het bouwen met Fischer Technik, een jongen die zelf games programmeert voor Android. Dat is toch heel interessant voor andere kinderen. We zijn nog steeds op zoek naar kinderen die een leuk, interessant proefje kunnen laten zien of iets kunnen vertellen over hun technische hobby. Ben je zo’n kind of ken je zo’n kind, dan kan hij of zij contact opnemen met Martin Bergsma (martin.bergsma@bibliotheek-wijchen.nl). Bellen of langskomen mag natuurlijk ook.

donderdag 15 oktober
16.00 – 17.00 uur: Techniekworkshop door De Bolster. De Bolster geeft een workshop techniek als tegenprestatie voor het feit dat zij uit de oude bibliotheek een paar mooie kasten hebben gekregen voor hun schoolbibliotheek. En daar profiteren niet alleen hun leerlingen van, maar ook andere kinderen uit Wijchen. Want zij kunnen meedoen aan de workshop die wordt uitgevoerd door leerkrachten van De Bolster.

vrijdag 16 oktober
15.30 – 17.30 uur: Li Lefébure en Esther Walraven. Li en Esther hebben allebei een boek geschreven rond het thema van de Kinderboekenweek.

Raar maar waar… Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2015! De kinderboeken ‘De reis van Raaf en Papegaai’ van Li Lefébure en ‘Waarom achtbanen te gek zijn!’ van Esther Walraven sluiten perfect aan bij dit thema over wetenschap, natuur en techniek. Beide boeken staan vol met weetjes, over de natuur, over dieren én over je hersenen en gedrag. Tijdens deze boeiende activiteit nemen Li en Esther kinderen van 6 tot 12 jaar mee op reis door de wereld en door hun hoofd. Ze lezen voor, spelen een uitdagende wetenschapsquiz en doen proefjes om meer te leren over de wereld om je heen.

Doe je mee?

Dit bericht delen:

Advertenties