Uitgelicht

Gepubliceerd op 16 september 2019

Postvlucht 75 jaar Herdenking Market Garden door Horssenaar uitgevoerd

Deze maand herdenkt Nederland de slag om Arnhem in september 1944. De Stichting Airborne Herdenkingen staat uitgebreid stil bij de inspanningen die tussen 17 en 26 september geleverd zijn om de oorlog versneld te beëindigen.

In september is het 75 jaar geleden dat rondom Wolfheze talloze vliegtuigen landden in een poging om Nederland te bevrijden. Deze 75ste herdenking is voor zweefvlieger Bob van Aalst uit Horssen de aanleiding om dezelfde postvlucht van destijds opnieuw te laten plaatsvinden. Samen met zijn zoon Jim vliegt hij in de oldtimer; een lesvliegtuig van de RAF, van Nistelrode naar Wolfheze.

Vanuit Nistelrode worden de twee zweefvliegtuigen gesleept en boven Wolfheze worden beide losgekoppeld. Er wordt op exact dezelfde droppingzone geland als in september 1944.

Initiatiefnemer en zweefvlieger Hans Vergeer is de piloot van het tweede vliegtuig dat de poststukken (900 brieven) naar het postkantoor van Wolfheze brengt. Hier vindt een unieke stempeling plaats; PostNL heeft een speciale herdenkingsstempel laten maken. Na de afstempeling krijgen deze poststukken een plaats in het Glidermuseum en daar zijn deze unieke stukken te koop.

De twee zweefvliegtuigen landen ’s middags op Wolfheze waar diverse activiteiten plaats vinden in het kader van de 75ste  herdenking van de Airborne in september 1944.

  Jim en Bob van Aalst uit Horssen vliegen al tientallen jaren. Jim heeft er zijn beroep van gemaakt en hij vliegt op een Marine helikopter. Bob vliegt al 45 jaar motorvliegtuigen en zeefvliegtuigen in binnen- en buitenland en komt regelmatig boven Horssen overvliegen.

Tags: , , , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners