Recreatie

Gepubliceerd op 5 juli 2021

Pontjesdagen: zigzaggen over en langs de Maas

  Op zaterdagmorgen 3 juli werd op de pont tussen Demen en Batenburg de eerste editie van de ‘Pontjesdagen’ ingeluid door bestuurders van de Gelderse en Brabantse zijden van de Maas (zie foto). Vele fietsers en wandelaars zouden volgen. Zigzaggen door het gebied van Woudrichem tot Wijchen. Op 13 plekken de Maas oversteken met een pontje. Langs de route van zo’n 90 kilometer mooie pareltjes bezoeken langs de Maas en verrast worden door musea, waterschappen en betrokken ondernemers. Dit kan natuurlijk nog de hele zomer door!

Samenwerken om de aantrekkingskracht van de Maas te versterken
‘Pontjesdagen’ is een initiatief van de gemeenten Wijchen, Altena,  Heusden, Maasdriel, West Maas en Waal, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch, Oss en het Waterschap Aa en Maas. De organisatie is in handen van Stichting Maasmeanders. Zij werken samen met Stichting Maasveren en Uit®waarde die de deelnemers met hun pontjes laten zigzaggen tussen Brabant en Gelderland.
Verbinden was dan ook het thema van dit weekend. Niet alleen de oevers worden verbonden, maar ook organisaties, ondernemers en overheden die samenwerken om de Maas als recreatief gebied letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten.

Tags: , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners