Ondernemers

Gepubliceerd op 16 januari 2015

Open Coffee Wijchen: Yoast over ‘Local SEO’ – lokale zoekmachine-optimalisatie

Vijf jaar Open Coffee Wijchen! Dat is best iets om bij stil te staan, dachten we zo. Vijf jaar geleden kwamen we samen bij BurgGolf en besloten we dat die Open Coffee best eens kon gaan werken in Wijchen. We hadden natuurlijk niet kunnen hopen dat ie nu, na vijf jaar, nog steeds zo goed bezocht is!

Vijf jaar geleden vroeg ik Joost de Valk van Yoast een presentatie te geven over internetmarketing. Net als de Open Coffee bestaat Yoast dit jaar vijf jaar. En net als toen bij die eerste bijeenkomst zal Joost een presentatie geven over internetmarketing. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de cirkel al rond is. Bert Withaar en ikzelf (Michiel Heijmans) hebben nog steeds veel plezier in het organiseren van de bijeenkomsten!

open coffee idee

Natuurlijk kun je in Google proberen om op één te komen voor ‘autoverzekering’, maar dan mag je concurreren met allerlei online verzekeraars met enorme marketingbudgetten. Is dat wel wat je wil voor je bedrijf dat vooral focust op lokale klanten? Vast niet. Google heeft steeds beter door hoe de wereld geografisch in elkaar zit en dat als jij in Wijchen zoekt op een bakker, je niet de bakker in Groningen bedoelt. Je zou je beter bezig kunnen houden met Local SEO.

Local SEO, of lokale zoekmachine-optimalisatie, is eigenlijk alles wat te maken heeft met het optimaliseren van je website voor de lokale zoekresultaten in Google. Dat kan zijn in Google maps, maar ook als iemand zoekt op Open Coffee Wijchen bijvoorbeeld. Daar komt best wat bij kijken, maar is verrassend simpeler dan je zou denken. Joost de Valk van Yoast legt het je allemaal uit tijdens de Open Coffee van 28 januari aanstaande.

Waar en wanneer?

Deze feestelijke Open Coffee vindt plaats op 28 januari bij BurgGolf Wijchen. Je bent van harte uitgenodigd tussen 9 en 11 uur!

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners