Economie

Gepubliceerd op 20 maart 2020

Nieuwe Parkmanager bedrijventerreinen Bijsterhuizen en Wijchen-Oost

Per 1 april 2020 wordt Arjan Moerman de nieuwe Parkmanager van de bedrijventerreinen Bijsterhuizen en Wijchen-Oost. Hij volgt hier mee Willy Brink op die eerder dit jaar aankondigde te gaan vertrekken.

Na bijna drie jaar verruilt Brink zijn positie voor het wethouderschap in de gemeente Druten. Een functie die hij vorig jaar al op interim-basis vervulde. “Natuurlijk vinden we dat jammer.” aldus Pieter Bergshoeff, voorzitter van beide bedrijvenverenigingen. “Afgelopen jaren hebben we prettig samengewerkt en veel zaken aangepakt én tot een goede einde gebracht. We begrijpen zijn keuze en wensen hem dan ook veel succes, wijsheid en plezier met de nieuwe uitdaging.

In Arjan Moerman hebben de verenigingen dus een nieuwe Parkmanager gevonden. De Wijchense ondernemer, reeds gevestigd op Bijsterhuizen, brengt een ruim netwerk met zich mee. Enerzijds als met zijn ervaring voorzitter van MKB Wijchen en daarnaast kent hij het bestuurlijke landschap binnen de regio goed.

“We zijn blij met de komst van Arjan. Met beide besturen hebben we de selectieprocedure doorlopen en bij het gesprek was er een duidelijke klik. Iemand die weet hoe het is om voor belangen van ondernemers op te komen en de weg weet bij de diverse overheden. Een frisse blik geeft nieuwe inzichten, we kijken uit naar een goede samenwerking!’ zo besluit Bergshoeff.

  Foto: Frank Muller 

Moerman: “Ik heb er enorm veel zin in. Met Bijsterhuizen en Wijchen-Oost vormen we één van de grootste bedrijventerreinen in de regio Nijmegen en ver daarbuiten. We bevinden ons midden in een logistiek knooppunt voor Nederland en Duitsland en vormen daarmee een poort naar de rest van Europa. Hiermee zijn de terreinen een grote factor in de regionale werkgelegenheid.” Op de vraag of er veel gaat veranderen met zijn komst is hij duidelijk: “Willy en ik zijn verschillende persoonlijkheden en hebben beiden onze eigen expertise. De dingen die veranderen zullen echter meer van buitenaf komen. Denk aan het bestemmingsplan voor Wijchen-Oost, maar ook alle ontwikkelingen op gebied van de energietransitie. Genoeg te doen dus!”

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners