NEC houdt mager puntje over aan thuiswedstrijd tegen Heracles: 0-0

15 januari 2022
Op zaterdag 15 januari 2022 startte NEC zonder Barreto en Okita tegen het wisselvallige Heracles dat alleen thuis de punten pakt.

Verslag John Vrolijks, foto: Broer van den Boom

Heracles heeft 18 punten en wij maar liefst 25, waarvan ook 3 punten in Almelo gewonnen werden! Maar na een korte vakantie en trainingskamp weet je het natuurlijk maar nooit. Hoe dan ook: we moeten er gezamenlijk opklappen!

We starten met Branderhorst, Van Rooij, Marquez, Odenthal, Guth en Verdonk in de achterhoede. Proper en Schöne op het middenveld en Tavsan, Bruijn en Mattson in de aanval. Met scheidsrechter Joey Kooij trapt NEC, helaas nog zonder publiek, af in een mistige Goffert.

In de 2e minuut is er een corner voor Heracles. In de 4e minuut raakt Heracles de buitenkant van de paal. Oei, de ploeg uit Almelo begint sterk. In 10e minuut raakt Bruijn, rond de middenstip, bij een kopduel geblesseerd aan zijn hoofd. Maar hij kan verder en in de 17e minuut schiet hij van rand 16 hoog over. In de 18e minuut redt Branderhorst op een Heracles aanval door de bal weg te stompen. Dan gaat Bruijn in de 20e minuut alsnog op de grond zitten en komt Akman voor hem binnen het veld: de botsing tegen zijn slaap heeft toch teveel impact gehad. Ali in de spits dus.

In de 22e minuut schiet Heracles over. Dat is toch iets sterker en gevaarlijker. We blijven zoeken maar zijn niet balvast. In de 30e minuut is er een Heracles-corner. En nog één. En nog één! Maar ze zijn niet gevaarlijk. En in de 35e minuut neemt Heracles haar 5e corner. Dan schiet Tavsan net naast in de 35e minuut vanuit een snelle counter. Dat scheelde niet veel! Vrije trap van Schöne - en Odenthal kopt recht in de handen van de keeper in de 38e minuut. In de 40e minuut is er een kopbal van Heracles vanuit opnieuw een corner. Maar die gaat naast. Mattson schiet in de 16 naast in de 43e minuut en een minuut later kan de Heracles-keeper maar net redden op een schot van opnieuw Tavsan. Dat was bijna! Er volgen 2 corners en een scrimmage, maar geen echte kansen voor ons. Er komen 5 minuten extra bij. Tavsan krijgt geel voor het staan op de tenen van de tegenstander in de 47e minuut. Met 0-0 wordt de rust bereikt. Het spel is nog niet goed maar onze gevaarlijkste aanvaller Tavsan had kunnen scoren!

In de 2e helft zetten we direct druk, maar er komt een grote kans voor Heracles na slecht opbouwen. Gelukkig redt Branderhorst goed! Ook Heracles zet namelijk direct druk. In de 49e minuut schiet Verdonk net naast met een laag en strak schot vanaf de 16. In de 51e minuut is er een vrije trap voor Heracles op 18 meter van het doel, maar Branderhorst pakt gemakkelijk. In de 54e minuut is er een corner na een schotje van Mattson, na een heel goede opbouw van achteruit! Maar de corner sticht verder geen gevaar. In de 60e minuut schiet Mattson uit de draai nét naast! We worden sterker! In de 62 minuut schiet opnieuw Mattson over. COME ON NEC!

In de 65e minuut wisselt Heracles 2 maal. In de 67e minuut schiet Heracles over; de wissels doen de ploeg goed. Dan is er een corner in de 70e minuut voor Heracles, maar zonder gevaar. In de 77e minuut is er de 8e Heracles-hoekschop, maar ook hier gebeurt niks. In de 80e minuut is er opnieuw een Heracles-corner en een minuut later weer een. Branderhorst pakt wederom gemakkelijk. Die keept een goede wedstrijd! We moeten nog 10 minuten knokken, want we worden ver teruggedrongen en komen er maar zeer spaarzaam uit. Er komen 3 minuten bij, maar de eerste wedstrijd in 2022 eindigt in 0-0. Het was vanavond niet best maar elk punt is nog steeds meer dan welkom.