Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 12 juli 2018

Muziekdorp bij Wijchen Present: workshops, optredens en informatie

MuziekDorp is een muziekcentrum in Wijchen waar allerlei facetten van muziek samenkomen. Met aandacht voor het individu wordt er muziekles gegeven, zijn er workshops om te leren samenspelen, cursussen voor peuters (en hun ouders) en kleuters die affiniteit hebben met muziek maar nog iets te jong zijn voor muziekles en er wordt muziektherapie gegeven. Altijd in ontwikkeling, op zoek naar nieuwe cross-overs met andere disciplines en vooral met plezier werken aan een fijne, leerzame en muzikale omgeving.

  Nieuwsgierig geworden? Kijk alvast op www.muziekdorp.nl voor meer informatie. Tijdens Wijchen Present wil Muziekdorp je graag kennis laten maken met 2 van de cursussen die er gegeven worden. Dit in de vorm van 2 workshops, namelijk:

– Kleine Muzikantjes – Kleuters (3 – 5 jaar) duur: 30 minuten
Tijdens deze workshop gaan we samen muziek maken! Door middel van muzikale spelvormen (spelen, zingen en bewegen) kom je in contact met anderen en leer je sociale basisvaardigheden, zoals naar elkaar luisteren, op elkaar wachten, samenwerken, grenzen aangeven etc. (Workshopleider: Lisa Teluij, muziektherapeut).

– Music & Mind (mindfulness) (18 jaar en ouder) duur: 45 minuten
Wat kun je verwachten? We gaan met behulp van muziek, geluid en stilte even op de rem. Oefenen met ontspannen, het luisteren en werken aan bewust zijn van onszelf en dat wat ons bezig houdt in het dagelijkse leven, of juist niet. We oefenen met het vergroten van onze aandacht, gericht op ons mentale en fysieke bewustzijn. (Workshopleider: Kenneth van Doremalen, muziektherapeut).

Naast de workshops is Muziekdorp aanwezig met een informatiestand waar je je kunt inschrijven voor cursussen en/of een gratis muziekles om eens uit te proberen of dit bij je past én er zullen enkele leerlingen van MuziekDorp optreden in de foyer. Kortom, genoeg mogelijkheden om eens kennis te maken.

“We hopen je te zien op 2 september in ’t Mozaïek tijdens Wijchen Present!”

Tags: , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners