School

Gepubliceerd op 14 februari 2019

Mondial College Tour 2019 met minister Grapperhaus en de Wijchense burgemeester

  Op maandag 11 februari heeft het Mondial College, locatie Leuvensbroek, de minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus ontvangen. Het Mondial College herbergt veel Wijchense scholieren. 

De minister werd warm onthaald, waarna hij in een volle aula vragen en dilemma’s van leerlingen met verve beantwoordde. De leerlingen hadden zich vooraf in de lessen geschiedenis en Nederlands verdiept in de carrière én in het beleidsterrein van de minister. Zo kreeg de minister vragen over veiligheid, zwaardere straffen, terrorisme en drugscriminaliteit. De minister gaf de leerlingen uitgebreid antwoord. Ook werden er enkele persoonlijke dillema’s aan de minister voorgelegd. ‘Wie wordt kampioen: Ajax of PSV’, waarop de minister antwoordde: ‘PSV’.

  Na het bezoek aan de aula ging de minister een uur in discussie met zo’n 40 vwo-leerlingen. Ook de burgemeester van Wijchen (Hans Verheijen) en de burgemeester van Beuningen (Daphne Bergman) namen deel aan deze discussie. De leerlingen hadden stellingen voorbereid over het beslissend referendum, de legalisering van softdrugs en privacy versus terrorismebestrijding. Zo ontstond er ook een discussie over appen op de fiets. ‘Moet daar straks niet meer op gecontroleerd worden dan nu gebeurt met fietsverlichting’, vroeg één van de leerlingen zich af. ‘Daar moet zeker steekproefsgewijs op gecontroleerd worden’, aldus de burgemeesters. Het slotwoord van de minister: ‘Heel goed dat jullie mij hebben uitgenodigd. Blijf altijd doorvragen, dat is mijn belangrijkste advies!’

  V.l.n.r.: Hans Verheijen (burgemeester Wijchen), Daphne Bergman (burgemeester Beuningen), Gert-Jan Jansen (rector Mondial College) en minister Grapperhaus.

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners