School

Gepubliceerd op 20 januari 2019

Mondial College – met veel Wijchense leerlingen – krijgt predicaat ‘Excellente School’

Op maandag 21 januari ontving het Mondial College, waar veel Wijchense scholieren les krijgen, het predicaat Excellente School voor haar vwo-opleiding. Voor de havo is het predicaat al eerder toegekend.

Rector Gert-Jan Jansen: “Een excellente School word je niet zomaar. Voorwaardelijk voor deelname aan het traject Excellente scholen is eerst een waardering ‘goed’ van de onderwijsinspectie. Een excellente school is in de basis een goede school die daarnaast excelleert op een onderwijskundig of pedagogisch thema. Een onafhankelijk jury wijst het predicaat toe na gedegen onderzoek op de school.”

De jury is vol lof over de wijze waarop het Mondial College vorm geeft aan modern bèta-technisch onderwijs, in het bijzonder middels het succesvolle Technasium en het leergebied Science. De jury is vooral onder de indruk van de structurele verbinding met de wereld van buiten de school. Zo wordt er samengewerkt met zo’n zestig bedrijven, instellingen en opleidingsinstituten, die concrete opdrachten én expertise aanleveren waarmee de leerlingen op een  projectmatige manier aan de slag gaan. Uit het juryrapport: “Het Mondial College is een voorloper in de regio en een inspirerend voorbeeld voor anderen”.

Een trotse Rector Gert-Jan Jansen: “Het predicaat Excellente School is een enorme stimulans en blijk van waardering voor onze school, onze medewerkers én onze leerlingen. Het is een erkenning voor de kracht van betekenisvol en contextrijk onderwijs. Het komt op een mooi moment, omdat we dit jaar het 10-jarig jubileum vieren van ons Technasium.”

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners