Jongeren

Gepubliceerd op 18 juni 2019

Molenhuis biedt woonruimte aan Wijchense jongeren 

De gemeente stelt het Molenhuis aan de Bronckhortslaan voor maximaal 10 jaar ter beschikking aan woonondernemer De Huischmeesters. Zij gaan het leegstaande gebouw renoveren zodat er woonruimte komt voor 16 jonge Wijchenaren. Vandaag tekenden wethouders Geert Gerrits (wonen), Nick Derks (vastgoed) en Marc Ketelaar van De Huischmeesters de overeenkomst. 

Jongeren behouden voor Wijchen 
Aantrekkelijk wonen voor jong en oud is één van de speerpunten van gemeente Wijchen. Voor jongeren is het echter een uitdaging om betaalbare woonruimte te vinden en daarmee een zelfstandig leven te starten. Wethouder Geert Gerrits: “We willen jongeren graag behouden voor onze gemeente. Het Molenhuis biedt hen de komende jaren een kans om een goede start te maken op de woningmarkt. En dat op een voor jongeren aantrekkelijke plek: vlakbij het centrum.”

Verbouwing en beheer Molenhuis 
De Huischmeesters is een woonondernemer, die zich richt op ‘sociaal maatschappelijk beheer’. Zij gaan het interieur van het Molenhuis renoveren zodat het woonruimte biedt aan 16 jongeren. Zij krijgen elk een eigen woonruimte. De keuken en badkamer worden gedeeld. Wethouder Nick Derks: “Voor ons gaf de doorslag dat de Huischmeesters sterk inzet op het goed begeleiden van de jongeren bij hun eerste zelfstandige woonplek en bij een goed contact met de buurt.” Zo leveren de jongeren per maand een maatschappelijke bijdrage van twee uur in en rondom de locatie. De Huischmeesters gaan samen met de bewoners en omwonenden een activiteitenkalender samenstellen. De uitvoer wordt door de Huischmeesters begeleid.

Werving jongeren 
De Huischmeesters starten in de zomer met het werven van jongeren. Het gaat om jongeren tussen de 18 en de 23 jaar oud, die een binding hebben met Wijchen (door wonen of werk). De jongeren moeten ‘solliciteren’ naar de woonplek. De Huischmeesters wijst na een zorgvuldig selectieproces de woonruimte toe. Meer informatie vindt u op www.dehuischmeesters.nl.

Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Huischmeesters op backoffice@dehuischmeesters.nl of 088 488 72 34. 

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners