School

Gepubliceerd op 12 oktober 2020

Meneer Paul na 45 jaar basisschool De Buizerd met pensioen!

  Afgelopen vrijdag 9 oktober hebben alle kinderen van De Buizerd afscheid genomen van meneer Paul. Het team van Openbare Jenaplanschool De Buizerd vertelt: “Door de coronamaatregelen waren we helaas genoodzaakt het anders te vieren dan we gehoopt hadden, maar desondanks hebben we ervoor gezorgd dat het een onvergetelijke dag is geworden.

Onze meneer Paul is na 45 jaar Jenaplanonderwijs gestopt op De Buizerd. Eigenlijk is er niemand die het gelooft, want Paul was er altijd. Vanaf de eerste paal van de tijdelijke barakken aan de Buizerdstraat in 1975 tot aan de huidige grote stenen basisschool. In deze 45 jaar zijn de dagen dat Paul afwezig was op één hand te tellen.

  Elke ochtend flitste er een paarse racefiets door de wijk, bestuurd door een fitte man met baard. En elke middag, maar niet voordat al het werk van de kinderen was nagekeken, fietste hij door weer en wind weer terug naar Overasselt.

Paul kwam en ging voor die kinderen. Na 45 jaar, met gemiddeld 27 per groep, moeten er zo’n 1200 Wijchenaren (!) les hebben gehad van meneer Paul. En al die volwassenen, jong volwassenen en kinderen zullen – op hoogstens de andere hand na – met enthousiasme en warmte aan hem terugdenken.

  Net zoals alle collega’s op de Buizerd!”

 

 

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners