Gemeente

Gepubliceerd op 4 januari 2021

Medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst van de WDW 

Vandaag starten 7 medewerkers bij de Werkorganisatie van de gemeenten Wijchen en Druten (WDW) als medewerker groenvoorziening. Ze krijgen een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Deze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkten de afgelopen 3 jaar via een uitzendbureau bij de gemeente Wijchen en Druten.

Wethouder Titus Burgers: “We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Soms lukt dat niet helemaal op eigen kracht. Als gemeente Wijchen proberen we deze mensen te helpen door ze op te leiden en te verbinden met werkgevers.
We zijn heel tevreden over de kwaliteiten van deze groep van 7 mensen. Ik ben blij dat we hen een vast dienstverband kunnen aanbieden. Het gevoel gezien te worden, waardering en begrip te krijgen. Het zijn een paar van onze basisbehoeftes. Ik hoop dat we met het aannemen van deze groep het welzijn van ieder verhogen.”

Meer medewerkers groenvoorziening in dienst van de WDW
Per 1 januari 2020 trad de Wet Arbeid in Balans (WAB) in werking. Dit betekende in de praktijk dat de gemeente na 3 jaar verplicht afscheid moest nemen van deze 7 ingehuurde medewerkers. De WDW heeft besloten deze medewerkers in vaste dienst te nemen. En wil in de toekomst meer medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Dat is ook het doel van de Wet Arbeid in Balans. Medewerkers met een tijdelijk contract meer beschermen met betere arbeidsvoorwaarden.

Onderhoud groen blijft op gewenste niveau
De gemeente kan met deze medewerkers groenvoorziening erbij het onderhoud van het groen op het gewenste niveau houden. Deze medewerkers zorgen voor het dagelijkse onderhoud en zij ruimen het zwerfafval op.

Tags: , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners