Uitgelicht

Gepubliceerd op 15 september 2020

Maatschappelijk Café over het Nederlandse vluchtelingenbeleid

Wat houdt je bezig? Wat speelt er in onze samenleving? Wat is onze rol daarin? En wat kunnen wij daarmee?

Dick Sonneveld, pastor van PKN Rivierenland Oost: “Donderdag 24 september zal in Wijchen het eerste Maatschappelijk Café zijn. Plaats: De Schakel aan de Pius XIIe straat 85 in Wijchen. Tijd 20.00 – 21.30 uur. Centraal staat hierin het prachtige verhaal van een meisje van Lesbos, “De ogen van Sulima”. We zullen deze avond met elkaar in gesprek raken over “Het Nederlandse vluchtelingenbeleid”, toegespitst op de situatie op Lesbos.

Er zal een inleiding gehouden worden over de filosofie van het Nederlandse vluchtelingenbeleid. En de zeer kritische geluiden die we kunnen optekenen vanuit de geschiedenis van Nederland en de invloed van de bijbel op die geschiedenis. We zullen werken met een beproefd model, waarin iedere deelnemer aan het gesprek zal ontdekken wat zijn of haar eigen drijfveren zijn in het debat rondom vluchtelingen. Die lijken evident, maar zijn dat vaak helemaal niet.
We gaan er met elkaar een inspirerende avond van maken. U bent van harte welkom!

Dit is de eerste in een serie avonden over maatschappelijke thema’s. Op deze avond kunt u zelf aangeven wat u voor de volgende keer of keren graag zou willen bespreken in het Maatschappelijk Café.”

Info: daj.sonneveld@rivierenlandoost.nl of 06-41493439.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners