Coronavirus

Gepubliceerd op 26 mei 2020

Maaswaal College: nieuwe brugklassers welkom op school voor kennismakingsmiddag!

Over een week, op woensdag 3 juni, komen alle nieuwe brugklassers, schooljaar 2020-2021, van het Maaswaal College tóch naar school. Even leek corona een streep te zetten door deze belangrijke kennismakingsmiddag, maar de organisatie heeft een ‘coronaproof’ planning gemaakt.

Ieder jaar worden de nieuwe brugklassers, nog voor de zomervakantie, persoonlijk uitgenodigd voor een kennismakingsmiddag. Deze middag haalt de grootste spanning uit de lucht, want de leerlingen maken kennis met hun toekomstige klas en mentor. De stap van basisschool naar voortgezet onderwijs is dan niet meer zo groot. Door de coronoacrisis was eigenlijk niet zeker of deze middag, met ruim 400 leerlingen verdeeld over twee locaties, wel door kon gaan.

Met een strakke planning en een verkorte introductie is het de afdelingsleiders gelukt om een middag te organiseren met inachtneming van alle maatregelen op de Oosterweg en de Veenseweg. De leerlingen komen niet allemaal tegelijk, maar verspreid per opleidingsniveau, ieder op een ander tijdstip. Zo wordt ieders veiligheid gewaarborgd en kunnen de kinderen in alle rust kennis maken met nieuwe en vertrouwde gezichten.

  Deze week is de uitnodiging dus toch verstuurd en is het Maaswaal College blij deze groep leerlingen te verwelkomen!

Tags: , , , , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners