Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 30 juni 2020

Kunstenaar Daniella Krijt maakt muurschilderingen op het Noorderlicht

  Afgelopen tijd is kunstenaar Daniella Krijt aan het werk op de Paulusschool aan de Roerdompstraat in Wijchen-Noord. Allereerst door middel van overleg met zowel de volwassenen als de kinderen van de school. Onder andere vergaderen met de kinderraad en bezoeken aan de kleuterklassen en groep 3 van de Paulus en Unit jonge kind van De Bolster, die ook in het Noorderlicht zitten. Met alle ideeën die daar uitkwamen heeft zij de ontwerpen voor schilderingen op 3 buitenmuren gemaakt.
  Hiernaast heeft ze ook de beeldende ontwerpen gemaakt van de nieuwe kernwaarden die de school dit jaar heeft vastgesteld.
Eind van deze week is het resultaat te bewonderen.
Op dit moment is het plein van de jonge kinderen volledig vernieuwd, in het najaar komt nog de beplanting. Het totaalplaatje mag er wezen.
De Paulus bestaat dit jaar 55 jaar.
  Daniella Krijt is een van oorsprong Wijchense kunstenares, bekend van haar moderne, kleurrijke, popart-achtige schilderijen. Daarnaast ook wel bekend van haar vele vrijwilligers- en bestuurswerk voor Wijchen. O.a. is zij jaren voorzitter en algeheel coordinator van Okie Dokie Dorp geweest en mede-oprichter van Broedplaats Wijchen.
In die Broedplaats heeft zij nu nog steeds haar atelier waar ze het grootste deel van de tijd schildert. En 1 dag in de week runt ze daar met twee andere kunstenaars ook nog de Open ateliers, een creatieve dagbesteding voor mensen die om psychische redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners