Politiek

Gepubliceerd op 3 december 2021

Kernachtig Wijchen: “Wijchense inwoners voorrang bij sociale nieuwbouwwoningen”

Demissionair minister Ollongren komt met een voorstel om gemeenten de mogelijkheid te geven om bewoners uit de eigen gemeenten voorrang te geven bij sociale nieuwbouwwoningen. Kernachtig Wijchen geeft inwoners die dat graag willen, graag meer mogelijkheden om een woning te bemachtigen in de eigen gemeente. De partij vraagt dan ook aan het college of deze mogelijkheid, mocht het worden aangenomen, toegepast gaat worden in Wijchen. 

Tim Klinkhamer (foto) namens Kernachtig Wijchen: “Het is op dit moment lastig om een betaalbare huur- of koopwoning te vinden, helemaal voor mensen met een beperkt inkomen. We doen er in Wijchen alles aan om er voor te zorgen dat er genoeg betaalbare woningen bij komen. Het zou mooi zijn als een deel van deze woningen gereserveerd kan worden voor starters uit onze eigen gemeente. Hiermee voorkomen we dat zij naast het net vissen wanneer de woningen in de verkoop gaan.”

Er staat in Wijchen veel nieuwbouw op de planning. Er zijn bijna 3000 woningen in voorbereiding. Onder andere in grootschalige nieuwbouwprojecten zoals Tussen Kasteel en Wijchens Meer, Huurlingsedam fase 3 en Wijchen West.

Schriftelijke vraag van de Fractie Kernachtig Wijchen

Ingediend: 03-12-2021. Aanleiding.

Vandaag berichtten verschillende media over een voorstel van demissionair minister Ollongren, om gemeenten de mogelijkheid te geven om bewoners uit de eigen gemeenten voorrang te geven bij sociale nieuwbouwwoningen. 

Vragen

  1. Als dit voorstel wordt aangenomen, is de gemeente Wijchen dan van plan dit toe te passen?
  2. In hoeverre kan dit nog toegepast worden bij grote nieuwbouwprojecten die nu in voorbereiding zijn zoals Tussen Kasteel en Wijchen Meer, Huurlingsedam fase 3 en Wijchen West. 

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners