Recreatie

Gepubliceerd op 23 september 2020

Jeu-de-boules-spel: spannend en sociaal

  Jeu-de-boulesvereniging Le Chateau heeft momenteel ruim 100 leden in Wijchen en is lid van de NJBB (Nederlandse Jeu-de-Boulebond). Deze beschikt inmiddels over zo’n 18.000 aangesloten leden verdeeld over 220 verenigingen door het hele land.

Het spel, ook wel petanque genoemd, wordt vaak onderschat. Het vereist behendigheid, tactisch inzicht en is buitengewoon boeiend en spannend voor de deelnemers. Mensen kunnen elkaar op een ontspannen manier ontmoeten en veel leden zijn dan ook al vanaf de oprichting in 2000 lid.

Je kunt vier keer in de week sportief bezig zijn tijdens de clubmiddagen en -avonden. Er zijn ook onderlinge toernooien, vaak met een diner of BBQ achteraf.

  De banen zijn prachtig gelegen in het bos achter het Maaswaal College en zijn omzoomd met bomen. De vereniging beschikt over een eigen overdekte accommodatie met 12 binnenbanen en 24 buitenbanen met een gezellige kantine. Dit alles is door de leden zelf gebouwd.

Na enige tijd gesloten geweest te zijn, lukt het in deze Corona-tijd om met de juiste maatregelen en afstand toch weer bijna volledig open te zijn: “Vanaf donderdag 29 oktober van 19.30 – 22.00 uur gaan we weer vier keer een training starten voor mensen die kennis willen maken met dit spel en voor nieuwe leden van Le Chateau. Bent u niet in het bezit van boules, er zijn voldoende in voorraad om er mee te beginnen.”

  Het emailadres is pv.lechateau@gmail.com. Het bezoekadres is Veenseweg 17A. Als u wilt meedoen aan de introductielessen, mail dan naar pv.lechateau@gmail.com of bel 06-205 218 56.

  Kijk ook eens op de website: www.lechateau-wijchen.nl.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners