Gemeente

Gepubliceerd op 21 oktober 2020

Hoge opkomst enquête over mogelijke samenvoeging Wijchen en Druten

Het zal niemand zijn ontgaan: de gemeenten Wijchen en Druten hebben hun inwoners een uitnodiging gestuurd voor het invullen van een vragenlijst over een mogelijke samenvoeging van deze gemeenten. Met een respons van boven de 30% kan worden gesproken van een geslaagde enquête.

Tussenstand
Dit getal is nog een tussenstand, omdat het definitieve aantal nog moet worden vastgesteld. Van de ruim 46 duizend stemgerechtigde inwoners hebben in totaal meer dan 14 duizend mensen hun stem laten horen. Een groep van 1.444 personen heeft geen uitnodiging ontvangen voor het invullen van de vragenlijst. Dit betreft inwoners die wonen op een adres met bestemming ‘onderneming’. Het gaat om respectievelijk 587 ondernemers/inwoners in Druten en 857 in Wijchen. De gemeente neemt zelf contact op met deze inwoners. Zij worden alsnog in de gelegenheid gesteld om de enquête in te vullen voor 26 oktober 23.59 uur.

Dank aan alle betrokken inwoners
De gemeenten Wijchen en Druten danken alle inwoners die de vragenlijst hebben ingevuld voor hun betrokkenheid en het delen van hun mening. De resultaten worden zorgvuldig bestudeerd en meegenomen in het draagvlakonderzoek.

Bijeenkomsten voor inwoners
Tot en met 5 november worden er nog bijeenkomsten georganiseerd voor inwoners. Ook de uitkomsten van deze avonden worden meegenomen in het draagvlakonderzoek.
De data staan op www.wijchen.nl/aanmelden-bijeenkomsten en www.druten.nl/aanmelden-bijeenkomsten. In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht.

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners