Coronavirus

Gepubliceerd op 18 januari 2021

Hoe gaat het nu eigenlijk met… Alex Straver van Café Zus?

Wellicht heeft u al lang niet meer van ze gehoord of gezien. In deze rubriek vragen we mensen wat Corona met ze doet en hoe ze er financieel voor staan. Gaan ze het redden en kijken ze nog hoopvol naar de toekomst? Deze keer praten we met Alex Straver van Café Zus dat gesloten is.

Alex, hoe gaat het met je in deze moeilijke coronatijd? “Het wordt steeds zwaarder – vooral het lijf! Haha. In de ochtend ben ik Juf Lex want mijn dochter krijgt les via Teams en daarna gaan we samen gezellig huiswerk maken. Superleuk en dat geeft rust voor 5 dagen in de week. Daarnaast doe ik honderdduizend klussen en dat is mooi om te doen. Gelukkig ben ik een handig hierin. Maar al met al is het leven nu een stuk saaier. Normaal zie je tientallen mensen in het café en dat lekkere gekwats en gegein – die kroegpraat aan de bar mis ik wel heel erg.”

Hoe staat het met de financiën? Alex: “Zakelijk is het met de Tegemoetkoming Vaste Lasten samen met de korting op de huurprijs – hulde aan de pandeigenaren – goed geregeld. Hiermee kan ik mijn huur, Nuon en de abonnementen betalen waardoor ik op nul uit kom. Daarnaast wordt ik chagrijnig omdat ik al mijn spaargeld/oudedagvoorziening aan moet spreken om mijn gezin draaiende te houden. Het voelt als een straf. We hebben immers Corona niet bedacht.”

Heb je nog hoop dat je het gaat redden? “Jazeker wel! Onze vaste gasten ondersteunen me moreel heel goed. Ze hebben me onlangs vanuit de spaarkas een leuke cheque overhandigd. Super! Ook hebben we een nieuwe tapbrug met 8 kranen geplaatst waardoor we iedereen hopelijk snel kunnen voorzien van een heerlijk biertje.”

  We wensen Alex heel veel sterkte!

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners