Hockeyheren MHC Wijchen nipt onderuit in Oirschot, gevoel van onrecht overheerst

27 september 2021
Na twee winstpartijen op rij stond afgelopen zondag voor MHC Wijchen Heren 1 de uitwedstrijd tegen Oirschot Heren 1 op het programma. Met zoveel vertrouwen als de Wijchenaren het veld betraden, met zoveel frustraties liepen ze na 70 minuten het veld weer af. Niet de spelers van Oirschot zelf, maar de arbitrage zou de grootste tegenstander blijken.

Beide teams startten sterk aan de wedstrijd. Het eerste kwart barstte van de felle, maar eerlijke, duels. Het werd echter al snel duidelijk welke uitslag de arbiters in gedachten hadden. Toch was het Wijchen dat de score wist te openen. Op aangeven van Tim de Groot wist zijn collega-spits Sjors Reith de keeper te passeren (0-1). Het zou tot het eind van het tweede kwart duren voordat Oirschot weer op gelijke hoogte kwam (1-1).

Met frisse moed startte Wijchen aan het derde kwart en het wist wederom op voorsprong te komen. Nu via Floris de Waard die met een harde slag overtuigend tekende voor de 1-2. Ondertussen begon de sfeer op het veld te betrekken. Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam kon thuisteam Oirschot in toenemende mate overtredingen begaan, zonder dat daarvoor afgefloten werd. In het vierde kwart resulteerde dat onvermijdelijk in twee doelpunten (3-2). Tot overmaat van ramp werd er in de laatste minuten nog een rode kaart aan een speler van Wijchen uitgedeeld.

Na de wedstrijd overheersten een gevoel van onrecht bij de spelers en coaches van Wijchen. Aan hen is het nu de taak om geduldig te wachten op de revanche tegen Oirschot en de frustraties om te zetten in energie voor de komende wedstrijden. Energie die ze hard nodig zullen hebben aankomende zondag wanneer Wijchen Heren 1 op eigen veld speelt tegen Civicum (14:45).

Verslag: Daniël Duijzer