Hockeyheren MHC Wijchen maatje te groot voor Waalwijk

19 september 2021
Na de ruime overwinning van vorige week traden de mannen van Wijchen Heren 1 afgelopen zondag met een goede portie zelfvertrouwen aan tegen de hockeyheren van Waalwijk. Van het Brabants team, dat op papier geen hoogvlieger is, werd met een ruime marge gewonnen.

Het doel om minimaal 2 doelpunten per speelkwart te maken, dat coach Paul Meijer vorige week nog stelde, zat blijkbaar nog vers in de achterhoofden van zijn spelers toen het eerste fluitsignaal van de wedstrijd klonk. Het eerste kwart was het Lars Wortelboer die de score opende (0-1). Niet veel later wist Luuk van den Reek de Waalwijkse keeper te passeren met een uitgekiende backhand (0-2). In het tweede kwart was wederom Luuk van den Reek trefzeker (0-3), nu op aangeven van middenvelder Jelle Maaskamp. Vlak voor het rustsignaal toonde Koen Schipper nog een hockeyhoogstandje door met speels gemak een drietal verdedigers voorbij te lopen alvorens doel te treffen (0-4).

In de tweede helft had Wijchen er zichtbaar meer moeite mee het spel te maken. Waalwijk, een afwachtende ploeg, wist met enkele counters  gevaarlijk voor Wijchens doel uit te komen. Toch bouwde Wijchen de voorsprong uit dankzij Daniël Duijzer, die de rebound uit een strafcorner binnensloeg. Waalwijk wist nog te scoren uit één van hun counters, maar wist niet verder te komen dan 1-5.

Het viel de Wijchense hockeyheren zwaar om 70 minuten lang het spel te moeten maken in Waalwijk. Toch wisten zij met drie punten en een ruime doelpuntenmarge van het veld te stappen. Volgende week speelt Heren 1 in Oirschot. De eerstvolgende thuiswedstrijd valt op 3 oktober (14:45 uur) en betreft de ware kraker tegen Civivum Cuijk.