Hockey: onscherp MHC Dames 1 Wijchen verliest met 3-2

10 oktober 2021
  Vandaag speelden de dames uit Wijchen in en tegen Almelo. Vanaf het eerste fluitsignaal vloog het team uit de startblokken en binnen twee minuten passeerde de bal na een rommelige situatie de doellijn van Almelo, maar de scheidsrechters oordeelden anders. Een groot gedeelte van het eerste kwart hield Wijchen een duidelijk overwicht met meerdere kansen, maar er werd niet gescoord. Ook de twee strafcorners van Almelo leverden geen doelpunt op.

Het tweede kwart werd Wijchen slordiger en kwam het op die manier voor het eerst in de wedstrijd onder druk. Dit leidde ook de 1-0 van Almelo in. In de rust werden opnieuw de koppen bij elkaar gestoken en het derde kwart zorgde snel voor een doelpunt voor Wijchen, dat gemaakt werd door Fleur Theunissen. Daarna kwam een voor het derde kwart spaarzame uitbraak van Almelo, maar keepster Evi van Uden wist met een duik de bal voor de voeten van de spits van Almelo weg te tikken, waarna de speelster van Almelo over de keeper viel. De scheidsrechters kenden een strafbal toe en gaven Evi van Uden een gele kaart, waardoor de strafbal in een doel met speler een simpele prooi voor Almelo was. In de tien minuten zonder keeper wist Wijchen de controle te behouden en kreeg het meerdere kansen, waarvan er opnieuw een ogenschijnlijk doelpunt niet werd toegekend door de Almelose arbitrage.

In het vierde kwart werd er steeds meer risico genomen, maar stond het vizier bij Wijchen niet op scherp. Uit een corner maakte Almelo de 3-1. Vlak voor tijd maakte Wijchen via de stick van Annefleur Engel nog de aansluitingstreffer, maar er was niet voldoende tijd meer om nog een aanval op te zetten en gevaarlijk te worden. Daarmee was de nederlaag een feit.

Komende zondag speelt Wijchen Dames 1 weer thuis, tegen PW uit Enschede.