Hockey: MHC Hockeyheren verspelen dure punten

12 oktober 2020
Na de spectaculaire overwinning een week eerder op eigen veld, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd in Oisterwijk op het programma voor de hockeyheren van MHC Wijchen. Tegenstander HOCO draait mee in de top van de competitie en met winst zou Wijchen de aansluiting bij die top kunnen vinden. De uitwedstrijd bij HOCO staat echter als uiterst moeilijk bekend, dus een gevalletje kat in het bakkie was het zeker niet voor de Wijchenaren.

Zonder toeschouwers en bij een grauwe lucht klonk het eerste fluitsignaal over het waterveld van HOCO. Al snel bleek dat datzelfde fluitje veel vaker te horen zou zijn en meestal in het nadeel van de Wijchenaren. HOCO wist de voorsprong te pakken (1-0) en maakte nog voor dat het eerste kwart was geëindigd ook de 2-0 uit een strafcorner. In het tweede kwart speelde geen van de teams de sterren van de hemel en er werd dan ook niet meer gescoord tot de rust. Opvallend was wel de gele kaart die getrokken werd voor de Wijchense coach Marc Slaats voor praten tegen de scheidsrechter.

Met een 2-0 achterstand was er nog niets verloren voor Wijchen. Zij hadden in de eerste speelhelft wel wat kansen gehad, maar wisten deze simpelweg niet af te maken. Met een donderpreek achter de rug en nog 35 minuten voor de boeg was de opdracht voor de heren van Wijchen duidelijk: scoren. Makkelijker gezegd dan gedaan zo bleek al snel ook in de tweede helft. HOCO had er minder moeite mee en vergrootte hun voorsprong tot 3-0. Tot overmaat van ramp kreeg coach Slaats daarna zijn tweede gele kaart en stond Wijchen wederom met 10 man op het veld. De Wijchenaren bleven werken om het doel van hun tegenstander te vinden. Keer op keer wist de keeper van HOCO hun inzetten te keren tot in de laatste minuut van de wedstrijd. Luuk van den Reek vond toen het doelnet uit een rebound bal tijdens een strafcorner voor Wijchen (3-1).

Het is jammer voor de Wijchenaren dat zij de drie punten hebben laten liggen in Oisterwijk. Men kan stellen dat de arbitrage tegenzat, maar het spel van de Wijchense heren was ook niet om over naar huis te schrijven. Toch hadden zij meer uit de wedstrijd kunnen halen als zij hun weinige kansen effectiever hadden benut. Volgende week is het herfstvakantie en zal Wijchen Heren 1 niet spelen in de competitie. De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt plaats op 25 oktober vanaf 14:45 uur. De wedstrijd zal online live te volgen zijn via een livestream te vinden op www.mhcwijchen.nl.