Hockey: MHC Dames winnen altijd lastige uitwedstrijd bij HCM uit Arnhem

Sport
Van onze redactie
11 oktober 2020
HCM dames 1 - MHC Wijchen dames 1  1-3

Vandaag namen de Wijchense dames het op tegen HCM Dames 1 in Arnhem. Een wedstrijd die er altijd om bekend staat dat het fysiek, hard werken en spannend wordt.

De Wijchense dames waren gebrand om de drie punten mee naar Wijchen te nemen. Maar het was HCM die de wedstrijd overtuigend begon en in de eerste minuut al in de Wijchense cirkel kwam. Zij kregen zelfs twee strafcorners achter elkaar, maar door mooie reddingen van keepster Evi van Uden werden dit geen doelpunten. Wijchen zette kort daarna de wedstrijd naar eigen hand en zette HCM volledig onder druk. HCM had moeite om uit de druk van de Wijchense dames uit te komen. In de 23e minuut maakte Marloes Smarius een mooie actie door het midden en schoot met een backhandslag de bal door de benen van de Arnhemse keepster: 0-1. Wijchen kreeg nog verschillende kansen voor de rust, maar dit leidde niet tot doelpunten.

Na de rust ging de Wijchense ploeg verder waar ze gebleven was. In de 40e minuut sloeg Marloes Smarius de bal van buiten de cirkel naar de tweede paal schoot. Daphne Hulshof, invaller vanuit MA1, tipte de bal in de goal en beloonde haar goede spel met haar debuutgoal in Dames 1, 0-2. Vier minuten later werd een individuele fout van Wijchen afgestraft met een mooie goal in de kruising van HCM vanuit een onmogelijke hoek, 1-2. Ondanks het tegendoelpunt bleef Wijchen rustig en gecontroleerd hockeyen en stond het tactisch goed. In de 55e minuut zette Elle de Korte de 1-3 op het scorebord nadat ze met een actie over de achterlijn de bal keihard het goal in sloeg. Met nog een kwartier te spelen bleef Wijchen druk zetten op de Arnhemse ploeg en kwam ook verdedigend gezien niet meer in de problemen.

Met een eindstand van 1-3 kijkt Wijchen terug met een tevreden gevoel op de wedstrijd. Aankomend weekend is het herfstvakantie en is er geen wedstrijd. Op 25 oktober speelt Wijchen thuis tegen Apeldoorn Dames 1.