Hockey: MHC Dames 1 Wijchen wint spannende wedstrijd

3 oktober 2021
MHC Dames 1 - HCM Dames 1  3-2

Na twee uitwedstrijden op rij mocht Wijchen Dames 1 vandaag weer op het eigen veld spelen, HCM Dames 1 was de tegenstander. Belangrijkste doel was om de goede lijn van vorige week, waarin Wijchen liet zien over een uitstekende teamgeest te beschikken, door te trekken. Het eerste kwart gaven de dames ondanks deze goede bedoelingen niet thuis. Al binnen twee minuten kwam HCM op een 1-0, nadat Wijchen meerdere duels maar half aanging. Pas aan het einde van het eerste kwart kreeg Wijchen ook de eerste kansen en strafcorner en kon Astrid Rutten op slag van rust de gelijkmaker noteren.

Ook in het tweede kwart miste Wijchen de echte overtuiging om door te drukken en was het HCM dat de beste kansen kreeg om op voorsprong te komen. Dat gebeurde halverwege het tweede kwart, waardoor de ruststand 1-2 in het voordeel van de Arnhemmers was. Na rust wisten de Wijchense dames de gashendel wel te vinden en werd op strijdlust uiteindelijk de gelijkmaker afgedwongen die van de stick van Annefleur Engel kwam. Daarna golfde het spel op en neer en hadden beide ploegen de kans om op voorsprong te komen.

In het laatste kwart was het Wijchen dat voor het eerst deze zondag op voorsprong kwam, door een doelpunt van Elle de Korte. Niet lang daarna raakte Wijchen nog de paal, waardoor het spannend bleef. Vlak voor tijd kreeg HCM nog een strafcorner, maar hieruit werd niet gescoord. Daarmee wist Wijchen de wedstrijd in de tweede helft om te keren en opnieuw drie punten te pakken.

Volgende week speelt Wijchen uit tegen Almelo. Beide ploegen hebben momenteel 9 punten uit 4 wedstrijden in de Tweede Klasse D.