Hockey: MHC Dames 1 uit Wijchen kan niet op tegen Arnhem

20 september 2021
Afgelopen zondag namen de Wijchense dames het op tegen Arnhem. Na de eerste overwinning van vorige week waren de meiden gebrand om ook aan de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen drie punten over te houden. Na het eerste fluitsignaal was het echter Arnhem dat de meeste energie in de wedstrijd legde en via een strafbal terecht op 1-0 kwam. Het lukte Wijchen niet om de tegenstander de wil op te leggen en de persoonlijke duels werden vaak verloren. Dit zorgde voor een redelijk slordig en tam wedstrijdbeeld.

Pas na rust wist Wijchen de benodigde energie en strijdlust te tonen. Dit resulteerde in de 1-1 en 1-2 van Anne Jansen. Ondanks meerdere kansen en een steeds groter wordend overwicht was het Arnhem dat in het vierde kwart uit een tweetal spaarzame kansen het net wist te vinden en opnieuw op voorsprong kwam. In de laatste vijf minuten ontketende Wijchen nog een slotoffensief wat in de slotseconden van de wedstrijd in een strafcorner resulteerde. De rebound van deze strafcorner werd binnengeschoten, maar het doelpunt werd na uitvoerig overleg alsnog afgekeurd.

Hierdoor hebben de dames na twee wedstrijden nog steeds drie punten. Volgende week, op 26 september, spelen ze uit tegen Ares Dames 1 in Apeldoorn.