Hockey: hecht MHC Dames 1 wint verdiend met 3-0

26 september 2021
  Na de nederlaag van vorige week in en tegen Arnhem speelden de Wijchense dames deze zondag in Apeldoorn tegen Ares. Vandaag moest blijken of het team een nieuwe stap in de ontwikkeling gemaakt had.

Vanaf de eerste minuut zette Wijchen de tegenstander onder druk. Dit leidde in het eerste kwart tot kleine kansen die niet werden afgemaakt. Het overwicht van Wijchen werd in het tweede kwart steeds groter, wat resulteerde in meer kansen voor Wijchen. Deze kansen werden echter allemaal gemist, waardoor de tussenstand in de rust nog steeds 0-0 was.

De tweede helft begon met dezelfde energie en de eerste echte kans in het derde kwart, na een snel genomen vrije bal, was raak. Dit doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechters en niet veel later moest de manager van Wijchen met geel van het veld. Wijchen moest vervolgens tien minuten met een man minder spelen, maar het team wist niet alleen tactisch te schakelen naar een ander systeem, maar wist met tien man ook een overwicht te houden. In die tien minuten scoorden Fleur Theunissen en Elle de Korte de 1-0 en 2-0.

In het vierde kwart maakte Elle de Korte haar tweede en kwam de eindstand op het scorebord: 3-0. Een meer dan verdiende overwinning voor de dames die hebben laten zien dat ze zowel met tien als elf op het veld een hecht team zijn. De uitslag had zelfs groter kunnen uitvallen als er wat efficiënter werd omgesprongen met de gecreëerde kansen. Wijchen heeft nu zes punten uit drie wedstrijden en speelt haar volgende wedstrijd op 3 oktober thuis tegen HCM.