Hockey: doelpuntenfestijn valt gunstig uit voor MHC Heren 1 uit Wijchen

4 oktober 2020
Na de eerste winstpartij een week eerder voor Wijchen Heren 1, stond afgelopen zondag een zware wedstrijd op het programma. Wijchen ontving op eigen veld de mannen van HC Prinsenbeek, de koplopers van de competitie. Er moest zonder toeschouwers gespeeld worden, wat in het nadeel was voor de Wijchenaren die altijd op een groot publiek ontvangen op hun speeldagen. Toch wisten zij te stunten op eigen veld en mochten zij zich na 70 minuten tot winnaars kronen.

Thuisteam Wijchen begon scherp aan de wedstrijd. Al na enkele minuten opende invalspeler Koen Schipper de score. Zijn goal was bijna een exacte kopie van een week eerder toen hij ook al via een tipp-in als eerste wist te scoren. Prinsenbeek wist Wijchen ook de daaropvolgende minuten niet af te stoppen waar eerst Luca Faber (2-0) en niet veel later Daniël Duijzer (3-0) dankbaar gebruik van maakten. De Wijchenaren wisten maar al te goed dat hun voorsprong zo weer weg kon zijn tegen de koplopers van de competitie en kregen het niet te hoog in hun bol. Toch wisten de Prinsenbekers nog voordat het eerste kwart was afgelopen het verschil tot één doelpunt terug te brengen (3-2). De rest van de wedstrijd zou het stuivertje wisselen worden wat betreft de doelpunten. In het tweede kwart pushte Lars Wortelboer de 4-2 in het net tijdens een strafcorner, maar de 4-3 volgde niet veel later. Tim de Groot bepaalde de ruststand op 5-3.

Na de rust maakte het uitteam al snel de aansluitingstreffer (5-4). Daarbij draaide het spelbeeld ook ten gunste van Prinsenbeek, dat steeds meer zijn draai wist te vinden. Het lukte Wijchen echter vele doelpogingen af te stoppen en zij wisten met counterhockey ook wat kansen te creëren. Een strafcorner die zij uit één van die counters kregen werd wederom verzilverd door Lars Wortelboer (6-4). Na de 6-5 van Prinsenbeek kreeg Wijchen een strafbal waaruit de Wijchense aanvoerder zijn derde van de wedstrijd maakte (7-5). Met nog slechts 5 minuten op de klok bleek het een te grote opgave voor Prinsenbeek om het verschil van twee doelpunten te overbruggen. Zij kwamen niet verder dan het scoren van de 7-6.

De wedstrijd van afgelopen zondag mag gerust als bizar bestempeld worden. Keeper Gijs Castelijns vond de uitslag zelfs beter bij een handbalwedstrijd passen. De mannen van Wijchen mogen desalniettemin zeer tevreden terugkijken op de overwinning. Zij maakten effectief gebruik van hun kansen en speelden de wedstrijd op een volwassen manier uit.

Wijchen neemt dus een flinke portie zelfvertrouwen mee naar de wedstrijd van aankomende zondag. De tegenstander is dan HOCO uit Oisterwijk. Op zondag 25 oktober speelt Wijchen de volgende thuiswedstrijd. Deze wedstrijd zal via een livestream te volgen zijn, waarvan de link op www.mhcwijchen.nl te vinden zal zijn.