Germania effectiever dan AWC

17 mei 2016
Germania heeft het seizoen beter afgesloten dan AWC. De thuisclub verloor met 0-2, omdat het geen van de talrijke kansen wist te benutten. Dat deden de bezoekers beter met twee mooie doelpunten van Wesley Deenen en Joseph Mayanja.

Bloemen waren er vooraf vooraf voor Toon Dinnissen, die sedert mei 1946 al lid was van AWC, als speler en daarna met vele activiteiten voor AWC werkzaam was en is. Maar ook bloemen voor een aantal spelers, die AWC gaan verlaten. Dielke van Eeuwijk stopt met het voetballen op het hoogste niveau. Davy van Verseveld gaat het volgend seizoen voor DIO spelen, terwijl Pascal Zoetekouw trainer gaat worden bij Orion. Ook verzorger Ger Wullings verlaat na 13 jaar AWC.

Het eerste wapenfeit was voor Lennart Nieuwenhuis. Na een imposante aktie zette hij Floyd Schoenaker aan het werk, maar een Groesbeekse voet voorkwam een vroege voorsprong voor de thuisclub.

Na een kwartier spelen kwam Germania op voorsprong. In eerste instantie kreeg Ismail Aktas een goede kans , maar was niet zelfzuchtig, waardoor AWC ten koste van een corner een treffer kon voorkomen. De daarop volgende corner werd perfect doorgekopt, waarna Wesley Deenen onhoudbaar inschoot.

In het laatste kwartier van de eerste helft nam AWC het heft in handen. Floyd Schoenaker schoot net naast, waarna Lennart Nieuwenhuis zijn inzet nog op de doellijn zag worden gekeerd door Stan Broenland, nadat de keeper al was gepasseerd. Nieuwenhuis kreeg daarna nog een kans, maar kopte over.

Ook de eerste 15 minuten in de tweede helft waren voor AWC. Nieuwenhuis, Suart en Dennis Straten waren dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Noah Tomatala stond in de weg. In de 72 minuut verdubbelde Joseph Mayanja de score, nadat hij, na vermeend buitenspel, mocht doorgaan, doelman Stijn Verharen omspeelde en daarna in een leeg doel kon schieten. De wedstrijd was hierna gespeeld. Beide ploegen kregen nog wel enige kansen, maar die werden niet meer benut.

AWC eindigt de competitie op een 7e plaats.

Scoreverloop: 16. Wesley Deenen 0-1, 72. Joseph Mayanja 0-2

Opstelling: Stijn Verharen, Dennis Straten, Nigel Burleson ( 62. Jair Roos ), Wiebe Veltmaat, Floyd Schoenaker, Justin Vos, Lennart Nieuwenhuis, Gijs de Kleyn ( 83. Jaap Jansen ), Jeffrey Tangerink, Hesdey Suart, Jim Toonen.