Gemeente

Gepubliceerd op 30 januari 2020

Gemeente Wijchen verkoopt eindelijk Witte Boerderij!

  Wethouder Nick Derks liet via Twitter weten: “Vandaag namens de Gemeente Wijchen mijn handtekening gezet onder de koopovereenkomst van de ‘Witte Boerderij’. Dierenartsenpraktijk Wijchen is de gelukkige koper.” De boerderij met een interessant verleden aan de rotonde bij Zaal Verploegen is nu eindelijk verkocht. Hierdoor zal de entree in ons mooie dorp een stukje mooier worden.

  

Aangezien het om een privaatrechtelijke transactie gaat, wordt geen verkoopprijs bekend gemaakt.

Rotonde Schoenaker
De gemeente kocht het pand in 2011 om de rotonde bij de Schoenaker/Bijsterhuizen mogelijk te maken. Na aanleg van deze rotonde was bewoning niet meer mogelijk. Omdat het hier gaat om gemeentelijk vastgoed, moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Het college van b&w heeft gekozen voor kwaliteit van de voorliggende opties voor de herontwikkeling van het pand.
Wethouder Nick Derks: “We zijn blij dat het pand een nieuwe bestemming krijgt, bovendien één die past in de landelijke sfeer van de omgeving. Een lokale ondernemer krijgt de kans om hier iets moois van te maken.”

Dierenartspraktijk Wijchen
Dierenartspraktijk Wijchen is al ruim 60 jaar een begrip in Wijchen en omgeving. Nadat Henk Willems in 2017 met pensioen ging, heeft Sarah Dekker de praktijk overgenomen. De praktijk aan de Balgoyseweg wordt deze zomer voortgezet aan de Woeziksestraat. De boerderij zal de komende maanden grondig worden verbouwd tot een dierenartspraktijk met een landelijke sfeer. Bovendien worden parkeerplaatsen aangelegd. Na de renovatie biedt het plaats aan een praktijk voor gezelschapsdieren en een behandelruimte voor paarden.

Dierenarts Sarah Dekker: “Met het team van 3 dierenartsen en 3 paraveterinairen zijn we uit het pand aan de Balgoyseweg gegroeid. Met gepaste trots zetten wij de praktijk voort in de witte boerderij. De charmante boerderij wordt in ere hersteld en gaat een belangrijke maatschappelijke functie vervullen. Op facebook en instagram (@dierenartswijchen) houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners