Gemeente

Gepubliceerd op 29 april 2021

Gemeente Wijchen: “Herdenken en vieren op 4 en 5 mei”

Gemeente Wijchen: “Op 4 mei herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog, op 5 mei vieren we dat we 76 jaar in vrijheid en vrede leven. Op veel plekken is dat nog niet vanzelfsprekend. Ook daar staan we dan bij stil. 

4 mei – Herdenkingen
De herdenkingen in Wijchen, Bergharen, Batenburg en Niftrik zijn ook dit jaar anders. De inhoud en de betekenis blijven hetzelfde. Helaas kunnen we niet met publiek herdenken. De burgemeester en wethouders leggen bloemen bij de herdenkingsmonumenten. De monumenten zijn de hele dag toegankelijk voor iedereen die daar bloemen of kransen neer wil leggen. We houden ons hierbij aan de geldende maatregelen van het kabinet.

Vlaggen op 4 en 5 mei
Op 4 mei kunt u de vlag de hele dag tot zonsondergang halfstok hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei kunt u tot zonsondergang de vlag uitsteken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 76 jaar geleden hebben bevrijd.

Leg digitaal een bloem
Via www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/bloemen-leggen kunt u digitaal een bloem leggen bij een monument in onze gemeente. De opnames en foto’s delen wij later via onze website en social media.”

 

Tags: , , , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners