Politiek

Gepubliceerd op 14 oktober 2020

Fusie Wijchen-Druten: naast draagvlakbijeenkomsten ook andere mogelijkheden om uw mening te geven

De draagvlakbijeenkomsten die gepland staan in het kader van de bestuurlijke toekomst, worden aangevuld met andere mogelijkheden om uw mening te geven. Dit als gevolg van de aanscherping van de coronamaatregelen. Burgemeester Marijke van Beek: ‘De geplande bijeenkomsten voldoen aan de richtlijnen. We besteden veel aandacht aan veiligheid. Maar we begrijpen dat niet iedereen wil of kan komen. Daarom bieden we alternatieven.’

Op dit moment bekijkt de gemeente welke van de geplande draagvlakbijeenkomsten kunnen doorgaan. Wat veilig gebruik van de ruimte betreft voldoen de bijeenkomsten aan alle voorwaarden. De bijeenkomsten in dorpshuizen kunnen sowieso doorgaan. Voor de bijeenkomsten die gepland staan in horecagelegenheden is dat nog niet duidelijk.

Aanvullende mogelijkheden
Burgemeester Van Beek: ‘Naast de fysieke bijeenkomsten bieden we aanvullende mogelijkheden. Zo kan iedereen zijn mening vormen over een mogelijke fusie en die mening delen in een veilige en prettige omgeving. En maken we van de nood een deugd omdat we bij online mogelijkheden niet gebonden zijn aan een maximum aantal deelnemers.’ 

Digitale koffie met Geert Gerrits en Willy Brink
De Drutense wethouder Willy Brink en de Wijchense wethouder Geert Gerrits nodigen iedereen uit op de koffie, op vrijdag 16 oktober. Een digitaal koffiemoment welteverstaan, waarin inwoners van de gemeenten Druten en Wijchen een bijdrage kunnen leveren aan het draagvlakonderzoek. Dit digitale koffiemoment is een van de aanvullingen op de bestaande mogelijkheden om je mening naar voren te brengen over de mogelijke fusie. De beelden van de draagvlakbijeenkomst die afgelopen dinsdag plaatsvond in dorpshuis ‘t Ballegoyke in Wijchen komen op 15 oktober beschikbaar via de websites.

Vrijdagmiddag half drie: aanhaken via een livestream
Om 14.30 uur zitten beide wethouders klaar voor ‘koffiegasten’ die willen aanhaken. Via een livestream kunnen inwoners en andere geïnteresseerden aansluiten. Aanmelden voor het digitale koffiemoment is niet nodig. Vrijdagmiddag om 14.30 uur kunnen mensen op www.druten.nl/samenvoeging en www.wijchen.nl/samenvoeging terecht om aan te sluiten.

Enquête over samenvoeging
Tot en met 20 oktober hebben kiesgerechtigden in de gemeenten Druten en Wijchen de mogelijkheid om de enquête over een samenvoeging in te vullen, twee dagen langer dan oorspronkelijk gepland. Hiermee kunnen zij hun mening geven over of ze een fusie een goed of slecht plan vinden, of bijvoorbeeld acceptabel onder voorwaarden. En over wat ze belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente. Mensen die de voorkeur geven aan een papieren vragenlijst kunnen deze tot en met donderdag 15 oktober opvragen bij I&O Research, via:

Meer informatie
Meer informatie over een eventuele fusie en de gevolgen ervan is te vinden op www.wijchen.nl/samenvoeging en www.druten.nl/samenvoeging. En in het magazine dat begin deze maand huis-aan-huis is verspreid.

Tags: , , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners