Foto’s: winterse activiteiten bij zomerse Alverneese Doe Dagen

Deze zomer daalden de temperaturen tijdens de Alverneese Doe Dagen, want Professor IJsco Nijn en zijn assistent Vlokje Sneeuw brachten een bezoek aan de kindervakantieweek om hun nieuwste uitvinding te testen. Het ging om de Verplaatsbare Winter 3030, waarmee ze een nieuwe ijstijd konden starten!
Gelukkig waren ook het nichtje van IJsco, Zonne Bloem, en haar vriendin Madel Iefje van de partij. Samen met de kinderen hebben zijn ze voldoende opgewarmd om de nieuwe ijstijd toch uit te stellen, waardoor uiteindelijk de zon scheen tijdens de bonte avond.
De kinderen hebben zich in elk geval kunnen vermaken met allerlei winterse activiteiten. Zo stond er een tripje naar het ijsbos op het programma, deden ze mee aan winterspelen en is er een heuse iglo gebouwd! Verder werden ze getrakteerd op oliebollen en hebben de kleuters zelf pepernoten gebakken.
Nieuw dit jaar: de groep groene bandana’s. Deze groep bestond uit de Alverneese jeugd die afgelopen schooljaar in de brugklas heeft gezeten. Zij hadden een heel eigen programma vol eigen activiteiten, zoals een tripje naar een klimbos een lasergamen in de bossen rondom het terrein.

De werkgroep is blij met de zonnige afsluiting van de 12e editie van de Alverneese Doe Dagen en kijkt alvast uit naar de nieuwe editie!
Foto’s: Wil van der Made
    

Tags: , , ,
Naar boven ↑  • Partners