Foto’s: voetbalderby Woezik – Alverna prima coronaproof 0-0

Er mochten maar zo’n 360 supporters aanwezig zijn op 20 september op de Suikerberg. Dit i.v.m. de coronamaatregelen. Dat scheelde toch al gauw zo’n 1.000 aanwezigen, zeker ook omdat AWC dit weekend niet speelde. In de voorbereiding op deze wedstrijd in de KNVB klasse Zuid 1C had Woezik onder leiding van trainer Freddy Ankankan alle wedstrijden gewonnen. Alverna’s Zoran Borojevic echter verloor er 3.

De Derby begin klokslag 14.30u en vooraf was er 1 minuut stilte voor de afgelopen donderdag overleden Alvernees Frank Terwindt. In de 9e minuut schiet Woezikspits Stefan de Jong tegen keeper Zaalman na een gevaarlijke actie van de snelle linksbuiten Isibor. In de 15e minuut gaat een Alverna-vrije trap gevaarlijk voor het doel langs. Dan ontstaan aan beide kanten acties, want in de 19 minuut raakt Woezik-rechtsbuiten Bram van Summeren de lat en in minuut 20 komt Alvernaspits Bart Schiks alleen voor keeper Floris, maar die redt knap! In de 37 minuut schiet Alvernaspits Schiks op de paal! En in minuut 38 wordt een schot van Bram van Summeren door keeper Zaalman gestopt. Het is in de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd waar Alverna meer balbezit heeft.

In de 2e helft is het Woezik het eerst gevaarlijk met een kans van de supersnelle Isabor in de 60e minuut. Maar de goed keepende alverna keeper Zaalman redt in de 1-tegen-1-situatie goed. Kort daarop schiet Leens voor Alverna naast. In minuut 72 kopt Florussen van Woezik naast. Dan verschijnt, na een goede actie van de constant dreigende linkerspits Mo, in de 80e minuut plotsklaps Alvernaspits Schiks alleen voor keeper Floris. Maar deze redt opnieuw formidabel. En ook in de 89e minuut redt Floris op een schot van Schiks. De Alvernaspits verscheen vandaag wel 3 maal voor Floris, maar moest telkens zijn meerdere erkennen in de sterke Woezikkeeper! In de slotfase van de derby, die qua strijd en passie nooit een echte derby was, werd nog een schot van Diebels gekraakt en schoot Bram van Summeren naast het Alvernadoel. In de blessuretijd kwam ook de ingevallen Julian Willems alleen voor keeper Zaalman, maar ook die redde knap!

Het zou ook teveel van het goede zijn geweest. Alverna herstelt zich goed van de slechte voorbereiding en neemt een punt mee. Woezik herstelde in de 2e helft goed en beschikte over een betere conditie, maar mag ook met een punt tevreden zijn, mede dankzij keeper Floris. Na de wedstrijd was het weer supergezellig in de Woezikkantine en buiten in de zon. En wat betreft de coronamaatregelen: “Paul van Bragt, verantwoordelijk voor de controle ervan, gaf Woezik een compliment”, aldus Woezik-bestuurslid Mo Ajjah. En dat was toch ook prettig, want er was veel geregeld door de Woezikvrijwilligers. Helemaal prima toch?!

        

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners