Foto’s: Veilig Verkeer Wijchen organiseert coronaproof fietsexamen!

Maar liefst 50 leerlingen van De Speelhoeve deden op maandag 19 april mee aan het verkeersexamen dat door wethouder Loermans traditiegetrouw bij de brandweerkazerne werd gestart. Het fietsexamen, dat vorig jaar door Corona niet plaatsvond, wordt op 3 dagen gegeven aan zo’n 380 leerlingen.
Paul Loermans over het belang om een goede verkeersdeelnemer te worden. “Belangrijk is dat kinderen goed kunnen fietsen en de regels kennen. Ze moeten tenslotte straks voor school hun leefwereld gaan verbreden en dat doen ze veel met de fiets. Prima dat de fantastische groep vrijwilligers van Veilig Verkeer Wijchen onze leerlingen veilig en goed op weg helpt!”
De organisatie Veilig Verkeer Wijchen is van mening dat door de komst van e-bikes er veel meer gefietst wordt. En zo lijkt het dat er meer fietsongevallen plaatsvinden. Maar in feite komt dat dus omdat er gewoon veel meer verkeersdeelnemers dan voorheen zijn in Wijchen. Daarom wil de organisatie ook nog eens extra aandacht gaan besteden aan met name de ouderen onder ons. Dat “veilig verkeer”-project zal in september gaan plaatsvinden. Ook een prima initiatief toch?!
Zoals altijd slaagde vandaag bijna iedereen! Het “goed naar de borden kijken” blijft echter het grootste aandachtspunt. Proficiat aan alle geslaagden!

 

Tags: , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners