Foto's: N.E.C. verliest in De Goffert met 0-3 van Utrecht en krijgt een lesje in effectiviteit!

22 september 2021
Marc Nagtegaal fluit op woensdag 22 september om 19.45u voor het begin van NEC’s 5e wedstrijd in de Eredivisie. Met 5 gespeeld 8 punten is de start goed te noemen.

Het kwakkelende Utrecht is te pakken, lijkt het. Jammer dat Proper en Bruijn geblesseerd zijn. Dat zijn de bespiegelingen vooraf. NEC speelt met Keeper Branderhorst, Van Rooij, Márquez, Odenthal en El Karouani in de achterhoede. Schöne, Barreto en Duelund staan op het middenveld en Tavsan, Akman en Okita vormen de voorhoede. Na 3.20 minuten krijgt NEC een vrije trap die natuurlijk Schöne neemt. Baretto mist maar nét! Maar in de 7e minuut ziet niemand Bart Ramselaar op de rand van de 16 en die maakt 0-1 met een prachtig schot in de kruising. Dat is schrikken!

Maar NEC reageert, na een dekkingsfout, via Tavsan met strakke schuiver richting lange hoek, maar Utrecht-keeper Paes pakt goed. NEC zoekt de vrije man en wordt sterker. In de 21e minuut is het opnieuw Tavsan die de lat raakt! Dat was een kans! Er volgen corners. Eentje van NEC en in de 30e en 32e minuut van Utrecht maar zonder gevolgen. Okita schiet over na een snelle NEC -aanval. Maar in de 34e en 37e min is het Utrecht dat gevaarlijk naast schiet. Dat komt ook omdat NEC te slordig is in de opbouw. Schöne neemt 2 vrije trappen aan de linkerkant rond de 42e minuut maar die stichten geen gevaar. Een goede actie van Akman tegen zijn directe tegenstander levert helaas ook te weinig op. In minuut 44 schiet Barreto net naast na een goede 1-2 met Schöne! Ook dat was een kans! De rust wordt bereikt met 0-1. Één moment van onoplettendheid en slordig spel zorgen voor een moeilijke wedstrijd, alhoewel NEC wél meer balbezit heeft.

Aan het begin van de 2e helft schiet Utrecht over. Dan komt direct de wissel Mattsson voor Duelund. In minuut 49 redt Branderhorst goed op een kopbal. Er komt meer strijdt met Akman en in de 57e minuut schiet Okita uit een corner naast. NEC heeft veel meer balbezit nu! Maar er wordt weinig gevaarlijks gecreëerd. En dan, plotsklaps, is het in de 67e door Douvicas zomaar 0-2! Wat een dreun!

Utrecht wisselt en NEC ook. Bruijn komt voor Schöne. Er moet fris bloed in! In de 73e en 74e minuut komen er schotjes op de rand van de 16 meter van Akman en Mattsson. Marques kopt in de 76e minuut rakelings over! NEC komt steeds dichterbij. Utrecht moet weer wisselen. Een prachtige diepe bal van Bruijn (die goed invalt) kan Okita net niet meekrijgen! Maar dan maakt opnieuw Ramselaar in de 80e minuut aan alle hoop voor de Nijmegenaren een einde: 0-3! Het is over!

Romeny komt nog voor Akman. Utrecht wisselt nog 2x en raakt in de slotfase nog de lat. NEC verliest, alhoewel geflatteerd, met 0-3 van Utrecht en krijgt een lesje in effectiviteit. Als je namelijk 59% balbezit hebt, moet je dat beter uitbuiten.

Er is verder nog niks verloren. De eerste stappen op het Eredivisieniveau zijn altijd moeilijk. En met een 8e plek met 6 gespeeld en 8 punten kun je nog alle kanten op!