Foto’s: Intentieovereenkomst 1300 nieuwe woningen voor “dorpse” wijk Wijchen-West getekend

De Gemeente Wijchen, VOF Wychen West, Jansen Bouwontwikkeling BV en NV Niba gaan samen Wijchen-West ontwikkelen. Op woensdag 16 juni  werd dit met het tekenen van een intentieovereenkomst officieel bekrachtigd in Sterrebosch.

Er moet snel en goed gebouwd gaan worden is de bedoeling. Achter de schermen werd en wordt hard gewerkt aan Wijchen-West, de nieuwe wijk die Wijchen straks een blauwgroene rand geeft. Geert Gerrits, wethouder wonen en ruimtelijke ordening: ‘In een paar maanden tijd hebben we veel voor elkaar gekregen. We hebben gezorgd voor een visie op het gebied. En nu ondertekenen we een intentieovereenkomst met de partijen die het werk gaan maken. Hiermee zetten we een volgende stap.”

Over versneld bouwen laat Gerrits weten: “Nu we goed op stoom zijn, is het zaak dat we doorpakken. Want er is een flink tekort aan woningen in Wijchen en alle omliggende gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen.”Daarom gaf de gemeenteraad medio vorig jaar opdracht om te onderzoeken of er versneld meer woningen kunnen worden gebouwd in Wijchen-West. Het gebied aan de westgrens van het dorp is in 2009 al aangewezen als potentiële uitbreidingslocatie.

In Wijchen-West is ruimte voor maximaal 1300 woningen, bedoeld voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Tenminste de helft komt in het betaalbare segment, de rest wordt vrije sector. De gebiedsvisie vormt het uitgangspunt voor de verdere uitwerking van het ontwerp voor de nieuwe wijk. Vooralsnog zal de nieuwe wijk naar 650 woningen gaan groeien en hopelijk zal binnen 2 jaar de eerste spade in de grond worden gezet.
Wethouder Geert Gerrits liet verheugd weten: “We hebben draagvlak voor Wijchen-West gekregen. Nu willen we doorpakken met partijen die erin geloven en dat is gelukt. Daar ben ik blij mee. Ik heb vertrouwen dat we het samen kunnen gaan realiseren. Wijchen-West moet een Wijchense wijk worden met een dorpse mentaliteit waar mensen over 25 jaar nog steeds gezellig kunnen wonen!”
En over het aantal betaalbare sociale huurwoningen, waar ook een grote vraag naar is, meldde onze wethouder:”We willen inderdaad dat tenminste de helft betaalbare woningen moeten zijn! Daarnaast is ook veel behoefte aan kleine betaalbare woningen. Ook dat hebben we Wijchen-West meegenomen. Een mooie mix van woningen voor verschillende groepen in de Wijchense samenleving. Dat zie ik als ideaalbeeld!”

Tags: , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners