Foto's: gestopte penalty beslist 4-1 winst sc Woezik in derby tegen vv Alverna

30 september 2018
Op een bomvolle Suikerberg wist sc Woezik de derby tegen vv Alverna met 4-1 te winnen. De blauw/witten waren goed in de omschakeling en hebben spitsen die scoren kunnen. Dat was het verschil op zondag 30 september. Alverna heeft een goed voetballende ploeg, maar mIssen afmakers. In de 1e helft was het een gelijkopgaande strijd waarin uitblinker en man van de wedstrijd Rambach in de 24e minuut de 1-0 voor Woezik aantekende. Alverna reageerde snel via v.d. Wal die met een prachtige vrije trap de 1-1 binnen schoot. Direct na de rust kreeg Alverna in de 49e minuut een penalty, maar Skverer pakte op een fantastische manier de inzet van van Eekhout. En daarna leek het echte geloof bij Alverna weg te vallen. Woezik scoorde dan in de 53e en 57e minuut via Arts en Buijssen. Ineens was het 3-1! Ja, en wat Alverna dan ook nog probeerde met o.a. een schot tegen buitekant paal; de ploeg wist niet te scoren. Woezik daarentegen wel en in de 87 minuut besliste Rutten de wedstrijd definitief.
De 4-1 winst doet vermoeden dat Alverna weggespeeld is, maar niets is minder waar want zoals gezegd: Woezik heeft spitsen die niet veel kansen nodig hebben. De ploeg is hersteld van de degradatie, heeft weer een topkeeper en de nieuwe spelers lijken snel ingepast. Sc Woezik staat daarom in Zuid 1C na 2 wedstrijden nu aan kop en dat is erg knap. Proficiat!