Foto’s: Geslaagde “Burendag” MeerVoormekaar op zaterdag 26 september!

  Tijdens ‘Burendag’ op zaterdag 26 september waren de medewerkers van MeerVoormekaar op verschillende plekken in Wijchen aanwezig. MeerVoormekaar, u kent deze Wijchense gemeentelijke organisatie wel die werkt aan krachtige, weerbare buurten waar inwoners zich thuis voelen. Zij doet dit door contact te maken, verbindingen te leggen en te ondersteunen waar nodig. Het was tijd om te buurten.
  Rond 10.00 uur stond de partytent van MeerVoormekaar op Alverna in de Bernardusstraat. Mensen konden gezellig een kopje koffie drinken met ook wat lekkers en gingen in gesprek over de herinrichting van het Rosariumplantsoen. Regelmatig onderhoud door professionals zou ideaal zijn, volgens de aanwezigen Alvernesen. Ook de Dorpsraad sloot gezellig aan en die gaat snel met haar leden de weg van bewoners naar de gemeente intensiveren. Dat zal in de toekomst – mocht er een gemeentelijke fusie met Druten komen – natuurlijk erg belangrijk worden.
  Rond 12.00 uur stonden weer andere MeerVoormekaar-medewerkers met koffie rondom de Jumbo in Hart van Zuid. Inwoners konden ook hier natuurlijk vertellen wat ze van de buurt vinden. Deze meningen worden snel gecommuniceerd met o.a. Hart van Zuid.
Rond 15.00 uur stond MeerVoormekaar-tent aan de Lindenstraat. Ook hier konden inwoners, onder genot van iets lekkers, vertellen over de bevindingen in de buurt of straat en hun wensen kenbaar maken. Deze meningen worden o.a. ook met de Leefbaarheidsgroep Valendries gecoördineerd.
Tevens waren de hele dag in Bergharen, Hernen en Leur de dorpsondersteuners op pad tijdens deze leuke Burendag. Zij gingen langs de deur voor een praatje met bewoners.
Kortom, het was een supergezellige middag waar MeerVoormekaar prominent aanwezig was. Deze keer gewoon even gezellig buurten met de buren. Tevens zal de organisatie de belangrijkste signalen van vandaag verwerken om tot een nog beter georganiseerd Wijchen te komen waarin we elkaar voornamelijk helpen. Samen krijgen we tenslotte meer voor mekaar, aldus de constructieve organisatie. Leest u meer over wat de organisatie voor u kan betekenen op www.meervoormekaar.nl.

      

Tags: , , , , , , , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners