Foto's: een zure 0-0 voor N.E.C. tegen Willem II

12 september 2021
Op zondag 12 september speelde NEC, na een interlandweekend, haar 4e competitiewedstrijd tegen Willem II uit Tilburg. Ali Akman ontving eerder deze week de 'Johan Cruijff Talent van de Maand'-prijs voor zijn 2 doelpunten. Frontfoto door Broer van den Boom.

De aftrap was om 12.15 uur in een lekker zonnetje voor zo’n met 8000 toeschouwers volle Goffert. Aan de opstelling van NEC was niets veranderd, met Branderhorst op doel, Van Rooij, Márquez, Odenthal, El Karouani achterin en Schöne, Proper, Duelund op het middenveld. Okita, Akman en Bruijn waren wederom de spitsen.

De wedstrijd staat onder leiding van Pol van Boekel. Ali schiet in de 1e minuut hard op doel maar in de handen van Willem II-keeper Brondeel. De bedoeling is direct duidelijk gemaakt! In de 5e en 7e minuut schiet Willem II 2 maal dreigend net naast en over. Die zijn ook bij de les!
Wat is dat? In de 15e min is het al rood voor Willem II-keeper Brondeel, die een diepe bal buiten de 16 meter op de doorgebroken Okita met zijn handen pakt! Van Boekel trekt direct en terecht rood. Dat is een voordeel! Vijf kwartier met een man meer!
In de 17e minuut schiet Bruijn goed in, maar 2e keeper Conner van den Berg redt op zijn inzet. NEC gaat geduldig op zoek naar de vrije man. Dat was toch al een aspect om te verbeteren en waarom niet nu goed uitwerken?! In minuut 24 is opnieuw Bruijn dichtbij! Ook Okita schiet net naast in minuut 29 op een pass van Ali. Er ontstaat steeds meer Nijmeegs overwicht. Toch komt Willem II er af en toe wél uit.
Dan raakt Duelund de paal in de 33e minuut! Wat een mooie lage schuiver. Bart van Rooy is gevaarlijk en ook Odenthal schiet gevaarlijk van afstand! Staat het voor de rust al 1-0? Maar na een kopbal van Marquez wordt toch een 0-0 rust bereikt. NEC heeft een half uur redelijk tot goed gespeeld en kansen gecreëerd! En we hebben nog 45 minuten om te scoren!

Na rust komt Okita in de 52e minuut na een mooie 1-2 combinatie met Ali voor de keeper, maar opnieuw redt Van den Berg goed. Dat was een hele grote kans! Willem II wisselt en Proper stuurt Bruijn weg, maar niks. Met nog een half uur te gaan komen Mattson en Tavsan voor Bruijn en Duelund. Op zoek naar de goal met verse krachten!
In minuut 62 min schiet Van Rooij hard maar net over en een minuut later is Tavsan, die goed invalt, gevaarlijk in de 16! Ook Willem II wisselt 2 keer en doet dat in de 67e minuut. Een minuut later redt Branderhorst prima op een spaarzame Tilburgse aanval. In minuut 70 krijgt Tasvan geel van Van Boekel.
En dan, in de 72e minuut, is er na een NEC-corner een ongelooflijke scrimmage waar wonderbaarlijk geen doelpunt uit komt. Tavsan en Akbar zijn erbij betrokken. NEC komt steeds dichterbij. Er komen corners waar Okita, Proper en Marquez bij betrokken zijn, maar die kunnen niet scoren. Het lijkt niet te lukken alhoewel er kansen genoeg zijn!

Voor de laatste minuten komen Beekman en Romeny erin voor Ali en Proper. Wie weet gaat het toch nog lukken. Willem II zakt nu helemaal terug om te overleven. Wat een pech: Okita raakt in minuut 93 de lat! En daar blijft het helaas bij.

Achteraf natuurlijk een zeer zure 0-0 omdat je 75 minuten met een man meer niet tot scoren komt. Maar wat kan je de ploeg verwijten? Willem II-trainer Fred Grim was trots dat iedereen tot het gaatje ging en gaf zijn ploeg een groot compliment. Zó lang met een man minder gespeeld. NEC-coach Rogier Meijer liet teleurgesteld weten: “We hebben er echt alles aan gedaan, maar misten vandaag het beetje geluk dat je nodig hebt."
En zo was het natuurlijk ook, maar deze week zal het besef wel indalen dat je dit soort kansen niet al te vaak krijgt. En zo verlieten de Nijmeegse toeschouwers de wedstrijd lichtelijk teleurgesteld maar mét het gevoel dat je ook deze wedstrijd tegen Willem II had kunnen winnen. En dat geeft goede hoop!

Verslag: John Vrolijks