Foto’s: bedrijfsbezoek MKB Wijchen aan ‘Ondernemer van het jaar 2017’ Jack Muller BV

Woensdag brachten de leden van MKB Wijchen een bedrijfsbezoek aan Jack Muller BV, de  ‘Ondernemer van het jaar 2017’ in Wijchen! Jack Muller BV op het Industrieterrein Bijsterhuizen Noord is een internationaal opererende handelsonderneming in organisch beklede metalen. Het bedrijf levert bijvoorbeeld aan de bouw, de witgoedindustrie en de kantoormeubelindustrie. Maar Jack Muller heeft ook meegewerkt aan de prachtige Markthal in Rotterdam!

De bezoekers werden verwelkomd door Jack, zijn zoon Glenn Muller en het bestuur. Na het welkomstwoord van het bestuur nam de naamgever van het bedrijf het woord en vertelde hoe hij zo’n twintig jaar geleden na zijn ontslag zichzelf een halve dag had gegund om bij de pakken neer te gaan zitten. Daarna vatte hij het plan op om voor zichzelf te beginnen met dat waar hij zich bij zijn voormalig werkgever mee bezig had gehouden; organisch beklede metalen. Heel bewust maakte hij de keuze zich te specialiseren in het voor alle klanten toegankelijk maken van voorgelakte en voorbeklede metalen.

Daarna nam Glenn het woord en legde aan de hand van de bedrijfsfilm uit wat men allemaal levert en hoe de processen hierom heen lopen. Inmiddels is het bedrijf marktleider in Nederland en rekent zich tot de top 10 van Europa. Dit doen ze onder andere door zich te onderscheiden van de concullega’s. Vandaag bestellen is in de regel morgen geleverd, goede afspraken over voorraden met de leveranciers en erg betrokken werknemers.

Behalve dat de enthousiasmerende verhalen van vader en zoon een goed beeld van het bedrijf gaven werd dit nog eens onderstreept door de rondleiding. Hier kregen de MKB-leden te zien hoe bestellingen voor klanten werden geproduceerd uit enorme rollen staal en klaargezet. Ook de geconditioneerde hal met de voorraden werd getoond. Na afloop namen de heren uitgebreid de tijd om met de lokale ondernemers nog wat te drinken en van gedachten te wisselen.

Het volgende event van MKB Wijchen is op 20 juni en gaat men het water op met Sijfa Cruises. Tijdens deze Zomerborrel op het Water vertelt Rob Jaspers, rondleider Waal/Rivierpark Lent en tot voor kort redacteur bij De Gelderlander, meer over de geschiedenis van Nijmegen en de omgeving. Wil je meer weten over wat MKB Wijchen voor ondernemers kan betekenen, neem dan contact met ze op via de website.

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners