School

Gepubliceerd op 28 januari 2019

Feestelijke opening schoolplein Maaswaal College Veenseweg

Woensdag 30 januari 2019, Maaswaal College locatie Veenseweg, 11:00 uur

Op woensdag 30 januari a.s. opent Paul Loermans, wethouder van de gemeente Wijchen, het eerste vernieuwde groene schoolplein van Wijchen, op de locatie Veenseweg. Na de zomervakantie is er actief gestart met de renovatie, verduurzaming en modernisering van het schoolplein wat nu echt geheel past in zijn omgeving. Deze opening hoort ook in de lijn van de verdere plannen van de school om de leer- en werkomgeving blijvend te moderniseren. Zo start de school binnenkort met de bouw van een zeer moderne, multifunctionele mediatheek van zo’n 700 m2.

In het gehele traject hebben leerlingen en docenten samengewerkt en zijn de veranderingen duidelijk zichtbaar geworden. Het schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging, is dicht bij de natuur en er is gebruik gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. Het vernieuwde schoolplein ademt rust uit met zitplaatsen zowel in de zon als in de schaduw. Het biedt veiligheid en sfeer door de toepassing van het warme (led)licht van de lantaarnpalen en (led)grondverlichting onder de bomen en de korven. Daarnaast is er een sfeervol amfitheater aangelegd waar in de bosrijke omgeving les gegeven kan worden. Voor beweging en ontspanning kunnen de leerlingen voetballen op het aangelegde pannaveld, een balletje gooien op het aangrenzende basketbalveld of een partijtje tafeltennis spelen.

Het nieuwe schoolplein zal ook te bewonderen zijn op de open lesavond (minilessen) op 13 februari op de Veenseweg en natuurlijk tijdens de Open Dag op 16 februari.  De open lesavond (proeflessen) voor de nieuwe leerlingen van de Oosterweg is op donderdag 14 februari. Inschrijven voor deze avonden kan via de onze website van het Maaswaal College tot 11 februari 2019.

Tags: , ,
Naar boven ↑  • Partners