Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 20 oktober 2019

Expositie portrettekeningen Amy-Joy Jalloh in bibliotheek Wijchen nog tot 31 oktober

Toen de Hernense Amy-Joy Jalloh in 2018 haar studie Communicatie en Multimedia Design al na een paar weken moest staken i.v.m. energiegebrek als gevolg van de ziekte van Lyme, kreeg zij hierdoor de kans om haar passie voor tekenen te (her)ontdekken. Als klein meisje tekende zij altijd al erg veel maar gedurende de jaren op de middelbare school kwam zij hier geleidelijk aan steeds minder aan toe, vooral nadat zij ziek werd, omdat ze toen al haar aandacht en energie nodig had om op school bij te kunnen blijven.

Waar Amy eerder vooral dieren en stripfiguurtjes tekende, wilde ze na het staken van haar studie toch ook eens een poging wagen om een portret te tekenen. Dit vond zij zo leuk dat ze vervolgens het ene na het andere portret begon te tekenen, eerst alleen met potlood maar na verloop van tijd ook steeds meer digitaal op haar IPad, zowel in zwart-wit alsook in kleur. Dat ging haar zo goed af dat het haar vervolgens wel leuk leek om haar werk een keer tentoon te kunnen stellen. Dankzij de inspiratiewand in de bibliotheek kan dit nu ook.

De portrettekeningen van Amy zijn nog te zien tot en met donderdag 31 oktober 2019 in de Bibliotheek Wijchen.

Wie nu meteen al benieuwd is naar het werk van Amy, kan ook een blik werpen op haar art-account op Instagram: https://www.instagram.com/amys_creationss/ (let op: gespeld met dubbele ‘s’)

  Naast het tekenen van portretten maakt Amy af en toe ook korte video’s, die zij op haar YouTube-kanaal “Amy’s Creations” plaatst. Zo heeft zij ook een kort videoportret over haarzelf en over haar ziekte gemaakt, genaamd “An invisible fight”. Met deze video heeft zij in april 2019 de 2e prijs gewonnen in de categorie film bij de voorronde van Kunstbende van de provincie Gelderland.

Onlangs is deze video ook genomineerd voor deelname aan het NFFS (het Nationale FilmFestival voor Scholieren), dat plaats heeft gevonden op maandag 30 september 2019. “An invisible fight” is nog niet op Amy’s eigen YouTube-kanaal te zien, maar wel al op de site van het NFFS, via de volgende link: https://nffs.nl/film/an-invisible-fight/

Tags: , , , , ,
Naar boven ↑  • Partners