Kunst & Cultuur

Gepubliceerd op 19 juli 2019

Expositie Joop Speekenbrink en Alda Poulussen

Van 20 juli t/m 4 augustus 2019 houden Joop Speekenbrink en Alda Poulussen een expositie met schilderijen en beelden in Kunst in het Kerkje, een prachtige expositieplek die ook door veel Wijchenaren wordt bezocht. 

  Speekenbrink heeft iets met water. Jarenlang schilderde hij water dat niet als gewoon water waterpas staat maar water dat overeind staat zoals in zeeën, brandingen stortbuien en stroomversnellingen. De laatste jaren is hij ook onderwater gaan kijken. Inspiratie tijdens snorkelen met als hoogtepunt het snorkelen in Indonesië. Als natuurliefhebber en inmiddels IVN-gids verwondert hij zich bij het zien van zwermen vogels en scholen vissen. Niemand is de baas, niemand weet waarheen maar zonder botsingen wordt er bewogen als één organisme.
Betrekkelijk nieuw is zijn fascinatie voor het schilderen van planten en dieren. Dat bleek al uit het jaarverslag over het LIMOS-parkje in Nijmegen-Oost in 2015. Toen hij in 2017 in aanraking kwam met botanisch aquarelleren had hij iets van “Dat moet ik ook kunnen”. Door samenloop van omstandigheden moest hij zijn atelier in de Wezenlaan in Nijmegen verlaten. Mogelijk tijdelijk is hij gedwongen klein werk te maken in zijn huisatelier. Klein maar tijdintensief. Sommige minischilderingen verraden uren werk in kleine lijstjes.
Tijdens de expositie zijn schilderijen, LIMOS-boeken en recente botanische schilderingen te koop.

  Alda Poulussen is na een docentenopleiding tekenen en textiele werkvormen jarenlang docent tekenen. In haar vrije tijd is ze ongeveer veertig jaar geleden begonnen met ruimtelijk werk.
Haar inspiratie haalt ze altijd uit het vrouwenlichaam. Zowel voloptueuze als slanke dames hebben haar aandacht. Vooral bij de slanke dames wordt, naast brons of neolith, gebruik gemaakt van textiel dat verhard wordt. In al die jaren zijn er veel exposities geweest en in een aantal vaste galerieën is haar werk te zien.
www.aldapoulussen.nl

Zaterdagen en zondagen van 20 juli tot en met 4 augustus 2019 van 11-17 uur. Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (bij Grave). Gratis toegang. www.kunstinhetkerkje.nl

Tags: , , , ,
Naar boven ↑  • Partners