Wijchen herdenkt 75 jaar vrijheid: Freedom tour

Older eventsNext events

 

Het komende jaar staat Wijchen uitgebreid stil bij 75 jaar Vrijheid. Herdenken en vieren. De rode draad bij alle herdenkingsactiviteiten zijn verhalen over oorlog en vrijheid – zowel historische als actuele. Verhalen van toen maar ook van nu. Van jong en van oud. De verhalen over de oorlog, bevrijding, vrijheid en vrede moeten worden doorverteld. Van generatie op generatie.

 

“In het weekend van 7 en 8 september wordt er een tweedaagse, historische fietstocht georganiseerd door het mooie Rijk van Nijmegen. Twee dagen fietsen dus, voor jong en oud! Onderweg komen de deelnemers langs tal van historische plekken waar ze de bevrijding, de operatie Market Garden en alles daaromheen proeven, herdenken, ruiken, beseffen, horen, zien en voelen!”

Historische brug van Grave
In september is het 75 jaar geleden dat de slag om Arnhem zich afspeelde bij de historische brug van Grave. De ligging tegenover deze strategische belangrijke brug heeft het lot van Nederasselt, en de boerderij waarin Restaurant Vesta, Eindsestraat 7, 6612 AJ Nederasselt is gevestigd, in belangrijke mate bepaald.

Restaurant Vesta
Op het terras van restaurant Vesta kijk je uit op de historische brug van Grave. Kom zelf kijken en voel de sfeer van weleer! Ons vintage interieur geeft je een kijkje terug in de tijd. Met ons concept ‘Eindeloos genieten’ kies je zelf, voor een vaste prijs, welke voor-, hoofd- of nagerechten je wilt bestellen. Tot ziens!

Historische rustplaats voor de Geallieerden tijdens Market Garden
De boerderij waarin Restaurant de Leurse Hof, Leurseweg 4, 6615AJ Leur is gevestigd, is gebouwd rond 1840.  Tijdens de operatie ‘Market Garden’ in 1944 was het een belangrijke rustplaats voor de geallieerden. Een gedenkplaat in het restaurant herinnert nog steeds aan deze periode.

Restaurant De Leurse Hof
De vele functies van De Leurse Hof heeft het in de loop der jaren gemaakt tot wat het nu is: een prachtig restaurant in een bijzonder rijke en landelijke omgeving. Kom ook landelijk genieten na een mooie wandeling of fietstocht. Rust, net als de Geallieerden in 1944, lekker uit onder het genot van een heerlijke maaltijd!