Vleermuiswandeling rond Wijchens Meer

Older eventsNext events

 

Bij het begin van elk jaargetijde is er een wandeling rond het Wijchense Meer. De start op zaterdag 21 september is nu ’s avonds bij zwembad de Meerval om 20.30 uur. Thema: Spooky Animals boven het Meer.

Deze wandeling gaan we niet naar het Meer kijken. We gaan in het donker luisteren naar de vleermuizen die er boven vliegen. We krijgen gezelschap van Wijchens record-bioloog Jordy Houkes, gewapend met een zogenaamde batdetector. Daarmee gaan we proberen uit te vinden of het dwergvleermuizen, watervleermuizen of laatvliegers zijn boven ons hoofd. Natuurlijk vertelt hij ook over de leefwijze van vleermuizen, bedreigingen en bescherming.

Het Wijchense Meer heeft zich in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een iconische, oude rivierarm in het dorp. Zij vormt met de oevers een prachtige natuurlijke waterloop in een parkachtige omgeving met wandelpaden binnen de bebouwde kom. Het doel van de wandelingen is om mensen uit te nodigen zelf te komen kijken en te beleven wat in woord en beeld zo moeilijk te vatten is: kortom genieten! Bij deze wandelingen hebben we aandacht voor de fauna en flora, cultuur en historie van het Meer en omgeving.